Ianukovici: Politica iresponsabilă a Vestului a cauzat moartea protestatarilor

Viktor Ianukovici susține că a rămas președintele legitim al Ucrainei.  Forțat să fugă din țară în urma protestelor masive din Ucraina, Ianukovici a ținut din sudul Rusiei prima conferință de presă de după dispariția sa. Ianukovici, care a câștigat în mod democratic alegerile prezidențiale din 2010, a anunțat că nu va cere sprijin militar Rusiei pentru a-i elimina pe ”fasciștii” care conduc acum Ucraina, conform Russia Today.

”Nimeni nu m-a debarcat”, le-a spus Ianukovici reporterilor. ”A trebuit să plec din Ucraina din cauza amenințărilor directe care mă vizau pe mine și pe familia mea”, a adăugat el.

”Nasționalist-fasciștii care reprezintă minoritatea absolută a ucrainenilor” au confiscat puterea în Ucraina, a mai spus Ianukovici, fost premier în timpul președinților Leonid Kuchma și Viktor Iușcenko.

Ianukovici a descris situația din Ucraina ca fiind lipsită de orice fel de reguli, o țară guvernată de ”haos” și ”teroare”, precizând că politicienii, inclusiv parlamentarii, lucrează sub amenințări.

Violențele și decesele din timpul protestelor din Ucraina sunt ”rezultatul politicii iresponsabile a Vestului, care a încurajat Maidanul”, pretinde președintele căzut în dizgrație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel