Ianukovici: Politica iresponsabilă a Vestului a cauzat moartea protestatarilor

[] []

28 feb 2014 / 16:25
Salveaza PDF Comentarii
ianukovici
Descriere foto: ianukovici

Viktor Ianukovici susține că a rămas președintele legitim al Ucrainei.  Forțat să fugă din țară în urma protestelor masive din Ucraina, Ianukovici a ținut din sudul Rusiei prima conferință de presă de după dispariția sa. Ianukovici, care a câștigat în mod democratic alegerile prezidențiale din 2010, a anunțat că nu va cere sprijin militar Rusiei pentru a-i elimina pe ”fasciștii” care conduc acum Ucraina, conform Russia Today.

”Nimeni nu m-a debarcat”, le-a spus Ianukovici reporterilor. ”A trebuit să plec din Ucraina din cauza amenințărilor directe care mă vizau pe mine și pe familia mea”, a adăugat el.

”Nasționalist-fasciștii care reprezintă minoritatea absolută a ucrainenilor” au confiscat puterea în Ucraina, a mai spus Ianukovici, fost premier în timpul președinților Leonid Kuchma și Viktor Iușcenko.

Ianukovici a descris situația din Ucraina ca fiind lipsită de orice fel de reguli, o țară guvernată de ”haos” și ”teroare”, precizând că politicienii, inclusiv parlamentarii, lucrează sub amenințări.

Violențele și decesele din timpul protestelor din Ucraina sunt ”rezultatul politicii iresponsabile a Vestului, care a încurajat Maidanul”, pretinde președintele căzut în dizgrație.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25