Horia Gruşcă, ales preşedintele Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR

tvr
tvr

Horia Gruşcă a fost reales preşedintele Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR, pe care a mai condus-o între 2006 şi 2010, în şedinţa de miercuri a acestei comisii, în care s-a discutat şi despre procesul de restructurare a televiziunii publice.

În urma votului deschis, Horia Gruşcă a fost ales în unanimitate în funcţia de preşedinte al Comisiei de Etică şi Arbitraj.

Alegerea unui nou preşedinte s-a impus după înlocuirea Irinei Păcurariu în Comisia de Etică şi Arbitraj, la începutul lunii august, aceasta fiind preşedintele comisiei din data de 12 ianuarie 2011.

Irina Păcurariu (propusă în Comisia de Etică şi Arbitraj de fostul CA al TVR, n.r.) şi Loara Ştefănescu (propusă în Comisia de Etică şi Arbitraj de fostul PDG al TVR, Alexandru Lăzescu, n.r.) au fost înlocuite în Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR cu Ruxandra Ţuchel şi Gabriel Geamănu, care au devenit astfel noii reprezentanţi ai CA, respectiv preşedintelui-director general (PDG) - Claudiu Săftoiu, în această comisie.

În urma şedinţei de miercuri, membrii Comisiei mai transmit că împărtăşesc preocuparea colegilor din TVR - jurnalişti şi personal de specialitate - legată de felul în care se va desfăşura restructurarea instituţiei, din perspectiva prevederilor Statutului ziaristului din SRTv.

"Cele mai multe îngrijorări privesc lipsa de corectitudine a preconizatei acţiuni de evaluare profesională a salariaţilor, de la conţinutul, transparenţa şi relevanţa criteriilor de selecţie a personalului până la componenţa, competenţa şi obiectivitatea comisiilor de evaluare care urmează să decidă ziariştii concediaţi, ca şi pe cei promovaţi în noile funcţii", se arată în comunicatul postat pe site-ul TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel