Hoandră, SURPRINS total când a văzut cine a intrat la Antena 3. ”Așa a început justiția în România!”

Anca Murgoci / 22 dec 2019 / 16:48 Salveaza PDF Comentarii
Hoandră
Hoandră

Octavian Hoandră și-a arătat surprinderea când a văzut cine a intrat, în direct, la Antena 3.

Jurnalistului de la Realitatea TV nu i-a venit să creadă când a auzit că a intrat în direct, în emisiunea lui Mihai Gâdea, Corneliu Pârcălăbescu (șeful gărzilor patriotice din decembrie 1989) după ce generalul Dan Voinea a spus că acesta a murit.

Corneliu Pârcălăbescu (șeful gărzilor patriotice din decembrie 1989) este cel pe care generalul Dan Voinea l-a acuzat că l-a împușcat pe Milea în 22 decembrie, pe atunci ministrul Apărării. Nu a fost prima dată când generalul procuror Dan Voinea a făcut această acuzație, ci a promovat-o și în anii anteriori.


Întrebat de presă despre opinia lui Pârcălăbescu în acest caz, Voinea a declarat, în repetate rânduri că nu a mai apucat să-l ancheteze, pentru că... "Pârcălăbescu a murit înainte să-l întrebe".

Octavian Hoandră a spus că ce a zis Dan Voinea este inacceptabil.

”Cum să fii început România bine? Procurorul Voinea povestea, la Antena 3, că Pârcălăbescu l-ar fi împușcat pe generalul Milea. În zece minute, Pârcălăbescu a sunat și a zis că nu este adevărat. Așa a început justiția... și ne mai mirăm că de ce avem de-alde procurori Portocală. După cercetări, Voinea a zis că Pârcălăbescu l-a ucis pe generalul Milea. Voinea a condus dosarul Revoluției și a rămas șeful parchetelor militare timp de ani de zile! Așa a început justiția în România!”, a spus Octavian Hoandră la Realitatea TV.

Moarte lui Vasile Milea este consemnată oficial ca sinucidere. Acesta s-a împușcat în biroul lui Corneliu Pârcălăbescu, varianta oficială a morții sale.

 

Cine este Dan Voinea

 

În decembrie 1989, când avea gradul de maior la Direcția Procuraturii Militare, a fost desemnat procuror în procesul Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnați la moarte și executați, în 25 decembrie 1989. De asemenea, generalul Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 și cel al Revoluției din decembrie 1989.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27