Hillary Clinton, favorita democraților pentru președinția SUA din 2016

Hillary Clinton
Hillary Clinton

Un sondaj publicat de cotidianul The Washington Post relevă faptul că secretarul american de stat şi fosta primă doamnă a Statelor Unite, Hillary Clinton, este favorită pentru candidatura la următoarele alegeri prezidenţiale din anul 2016.

Potrivit datelor sondajului, 57% dintre cei intervievaţi sunt de acord cu o posibilă candidatură a doamnei Clinton, care ar putea deveni prima femeie preşedinte a SUA, în timp ce 37% dintre respondenţi nu agreează această opţiune. Aceste rezultate pot fi influenţate şi de faptul că în interiorul Partidului Democrat încă nu au apărut alţi politicieni cu ambiţii prezidenţiale clare.

Acelaşi sondaj arată că 68% dintre cei chestionaţi percep favorabil modul în care Clinton şi-a îndeplinit atribuţiile în perioada cât a condus Departamentul de Stat, procent care a fost depăşit doar de Colin Powell, care beneficia de aceeaşi apreciere din partea a 85% dintre americani înaintea invadării Irakului în anul 2003.

În prezent, se aşteaptă ca Hillary Clinton să părăsească postul de secretar de stat, în cadrul reorganizării guvernamentale de la începutul celui de-al doilea mandat prezidenţial al lui Barack Obama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel