Haos la tribunalele britanice. Instanţele lucrează non stop pentru judecarea participanţilor la revolte

violente_londra4
violente_londra4

Zeci pe persoane cu profiluri foarte diferite, au trecut ziua, dar şi noaptea, pe la bara Tribunalului din Westminster, la Londra, unde sunt judecate pentru furt şi violenţe comise în timpul revoltelor care au avut loc în ultimele zile în Marea Britanie.

Situaţia la tribunal este "haotică", avocaţii alergând prin clădire pentru a-şi găsi clienţii, deţinuţi în celule, la subsol, pentru a-i ajuta să înţeleagă acuzaţiile formulate împotriva lor.

De la izbucnirea violenţelor, sâmbătă, care s-au extins, până miercuri, în mai multe oraşe din Anglia, au fost arestate aproximativ 1.200 de persoane. Pentru a face faţă afluxului mare de înfăţişări, tribunalele din Londra, Birmingham (centru) şi Manchester (nord-vest) lucrează non stop.

Premierul britanic, David Cameron, şi-a exprimat dorinţa ca persoanele implicate în violenţe şi jafuri să fie condamnate la închisoare. Primii doi participanţi la revolte au fost încarceraţi, în noaptea de miercuri spre joi, la Manchester.

Între zecile de persoane care se succed prin Tribunalul din Westminster, numeroase sunt acuzate de furt: un agent imobiliar, un jurnalist liber-profesionist sau o dansatoare, în vârstă de 17 ani, care îşi roade unghiile, nervoasă, pe timpul întregii audieri, relatează Mediafax.

Alţii sunt judecaţi pentru fapte mai grave, cum este cazul unui grup de tineri, prezentaţi unul câte unul în faţa judecătorului, acuzaţi că au comis violenţe în cartierul londonez St John's Wood, marţi.

Potrivit procurorului, aproximativ 50 de participanţi la revolte, cu feţele acoperite de cagule şi măşti, au jefuit două cafenele, în timp ce în interior se aflau clienţi. Ei ar fi încercat, de asemenea, să incendieze localul, cu ajutorul unor şerveţele îmbibate în benzină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel