Guvernul sârb, nemulțumit de achitarea fostului premier kosovar Ramush Haradinaj

milivoje-mihajlovic
milivoje-mihajlovic

Achitarea lui Ramush Haradinaj, pentru crime comise împotriva unor sârbi în timpul Războiului din Kosovo,constituie o "legalizare a mafiei", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului sârb. 

Acest verdict "este o lovitură gravă dată justiţiei internaţionale şi justiţiei în general. Este o înfrângere a misiunii internaţionale în Kosovo", declară Milivoje Mihajlovici, purtătoru de cuvânt al Guvernului sârb. ,

,,Tribunalul de la Haga a legalizat legea mafiei în Kosovo. Omerta, legea tăcerii, trece înainte de orice, este în continuare în vigoare şi este mai puternică decât toate crimele", a adăugat acesta, o aluzie la martori împotriva lui Haradinaj care s-au retras în timpul procesului. Comunitatea internaţională "nu a putut să protejeze martorii" în procesul lui Ramush Haradinaj. "Cum îi va proteja pe cei aproximativ 150.000 de sârbi" care trăiesc în Kosovo, a întrebat el.

,,Guvernul va continua dialogul cu Priştina, pentru că acesta este singurul mijloc prin care putem ameliora situaţia sârbilor" din Kosovo, a apreciat Mihajlovici.

La Priştina, unde Ramush Haradinaj este considerat un erou, vestea achitării sale a fost primită cu strigăte de bucurie de către sute de persoane care au urmărit şedinţa de judecată pe un ecran uriaş într-o piaţă din centrul capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel