Grupuri rusești de sabotaj au încercat să pătrundă în Harkov, susține guvernatorul din regiune

Freepik
Freepik

Grupuri de sabotaj rusești au încercat să pătrundă în Ucraina, potrivit guvernatorului din Harkov, în timp ce Moscova își intensifică bombardamentele asupra regiunii.

Grupuri de sabotaj rusești au încercat să pătrundă în Ucraina, potrivit guvernatorului din Harkov, în timp ce Moscova își intensifică bombardamentele asupra regiunii.

Oleh Synehubov a declarat că încercările au fost respinse de forțele armate ucrainene, care "își mențin cu încredere pozițiile" și nu au pierdut "nici măcar un metru".

El a precizat că bombardamentele au continuat în orașul Vovchansk pe tot parcursul nopții, dar gruparea rusă "nu reprezintă o amenințare pentru Harkov".

"Forțele sale sunt suficiente doar pentru provocări în direcția nordică", susține el.

Dar el a făcut apel la locuitori să rămână în adăposturi, deoarece Rusia "nu face nicio diferență" între ținte militare și civile.

Kievul a trimis întăriri după o tentativa de "intrare" în această dimineață, în jurul orei 5.

Președintele Zelenski tocmai a declarat într-o conferință de presă că forțele ucrainene sunt pregătite pentru un nou asalt terestru rusesc

O sursă militară ucraineană de rang înalt afirmă că forțele rusești au avansat 1 km în apropiere de Vovchansk, în regiunea Harkov.

Sursa, care a refuzat să fie numită, a declarat că forțele rusești au ca obiectiv să împingă trupele ucrainene până la 10 km de frontieră pentru a crea o zonă tampon.

Atacurile rusești asupra regiunii pot fi un semn că Moscova încearcă să deschidă un nou front în război, rapoartele privind o recentă consolidare a trupelor în zonă. Astfel, se sugerează că Rusia dorește să deturneze și să împrăștie forțele defensive ucrainene epuizate.

"În jurul orei 5 dimineața, a existat o încercare a inamicului de a străpunge linia noastră defensivă sub acoperirea unor vehicule blindate. Deocamdată, aceste atacuri au fost respinse, continuăm luptele de intensitate variabilă”, a declarat ministerul.

Acțiunea rusă a ucis un civil și a rănit alți cinci, potrivit guvernatorului regiunii.

Un altul a fost ucis într-un sat din apropiere, adaugă Oleh Synehubov.

Președintele Zelenski, între timp, tocmai a declarat într-o conferință de presă că forțele ucrainene sunt pregătite pentru un nou asalt terestru rusesc asupra forajului din regiunea nord-estică Harkov.

„Ucraina i-a întâmpinat acolo cu trupe - brigăzi și artilerie”, a spus el, adăugând că Rusia ar putea trimite mai multe trupe pentru a-și susține tentativa de avansare, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel