Gripa A revine: O femeie însărcinată a fost internată în stare gravă la Cracovia

gripa a
gripa a

O femeie însărcinată, în vârstă de 23 de ani, din Cracovia, a fost spitalizată după ce a contractat virusul A/H1N1 şi se află în stare gravă, a anunţat agenţia poloneză PAP.

Starea sănătăţii femeii, care a fost internată la secţia de îngrijire intensivă a unui spital, este descrisă ca gravă. Pacienta a contractat virusul în timp ce era gravidă, iar copilul a trebuit să se nască prin cezariană, în cea de-a 27-a săptămână de sarcină, informează Mediafax. "Băieţelul este sub observaţie strictă. El nu este purtător al virusului A/H1N1", a declarat Rafal Nizankowski, din cadrul Inspectoratului Regional pentru Sănătate. Însă viaţa tinerei mame este, în continuare, în pericol. Femeii "i-a fost indusă o stare de comă (artificială), iar tot ceea ce putem face acum este să aşteptăm", a declarat Wieslaw Krolokowski, din cadrul Spitalului Collegium Medicum.

Anul trecut, Polonia a fost una dintre puţinele ţări europene care au refuzat să comande un stoc de vaccin antigripal. Peste 170 de persoane au murit din cauza gripei noi. "Nu vrem să fim percepuţi ca o ţară care se opune vaccinurilor. Noi vrem să-i protejăm pe cetăţeni, dar nu în condiţiile impuse de companiile farmaceutice", declara, la acea vreme, ministrul Sănătăţii, Ewa Kopacz.

Anul acesta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat că numărul cazurilor de gripă nouă în Europa este scăzut, cei mai numeroşi pacienţi fiind spitalizaţi în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel