Gogoşi cu lingura, adorate de cei mici. Toate mamele ar trebui să ştie să le facă

captură YouTube poftabuna.com
captură YouTube poftabuna.com

Ţi-e dor de gogoşile cu lingura din copilărie? Iată cum le poţi face, cu ingrediente puţine şi dragoste multă.

Ingrediente:

Iaurt 250 g
Oua 2 buc
Zahar 50 g
Esentă de vanilie 1 fiola
Praf copt 1 buc
Făină 300 g

Mod de preparare:

Într-un castron se bat ouăle cu zaharul pana se topește de tot zahărul. Se adaugă apoi esența de vanilie, iaurtul și se cerne făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine toate ingredientele. Rezultatul va fi un aluat moale si cremos. Puneți la încins ulei într-o tigaie anti aderentă. După ce uleiul s-a încins luați din aluat cu o lingură și puneți in ulei câte o gogoașă la prăjit.

Pont:

Puteți trece lingura prin ulei înainte de a lua aluat, pentru ca acesta să nu se lipească de lingură. Lăsați gogoșile să se rumenească pe ambele părți.

Teoretic se vor întoarce singure pe cealaltă parte. După ce s-au copt gogosile pe ambele părti, se scot cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr vanilat cât sunt calde. Se pot servi şi cu dulceață sau gem. Atunci când faci gogoși de post secretul stă în aromele pe care le adaugi. Esențele de lămâie, vanilie și portocală garantează un gust nemaipomenit.

Gogoşile nu îngraşă... când sunt mâncate cu moderaţie

Eviți gogoșile pentru că ești convinsă că sunt cauza centimetrilor în plus și că nu vei mai încăpea în ținutele tale preferate? Gogoșile nu sunt dușmanul tău! Și niciun alt aliment care îți place foarte mult, chiar dacă are mult zahăr sau calorii. Nu gogoșile te îngrașă, ci modul în care te gândești la ele. Felul în care le percepi îți poate modifica obiceiurile alimentare, favorizând creșterea în greutate. Este mult mai important să-ți schimbi mentalitatea decât să eviți un anumit preparat. Nu dulciurile sunt problema, ci reacțiile tale trebuie să se modifice.
Impunerea unor restricții te va face să vrei și mai mult să guști din alimentele interzise. În situația în care știi că nu trebuie să consumi dulciuri vor deveni mult mai tentante și apare fenomenul numit de nutriționiști „ultima cină”, când mănânci deodată foarte mult fără să te poți opri. Raționamentul din spatele acestei reacții este că trebuie să mănânci totul acum din moment ce începând de mâine nu vei mai consuma deloc alimentul respectiv. Aşa că... dă-i înainte la gogoşi cu lingura sau "şoricei prăjiţi" cum le numesc nemţii! Numai să nu mănânci cu zecile!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel