Germania şi Portugalia paralizează Europa

aeroportfrankfurt_b
aeroportfrankfurt_b

Transporturile aeriene şi feroviare din Germania şi Portugalia sunt paralizate de grevă. În Germania, controlorii de trafic de pe aeroportul din Frankfurt au incetat lucrul, în timp ce în Portugalia trenurile nu au mai ieşit din depouri.

Controlorii de trafic de pe aeroportul din Frankfurt, aflaţi în grevă de săptămâna trecută, au decis că nu vor relua lucrul cel puţin până sâmbătă. Şi asta pentru că administraţia aeroportului nu le-ar fi satisfăcut cererile salariale.

Ei doresc mărirea retribuţiilor cu sume care ating şi 50% din actualul salariu, fapt considerat de conducere inacceptabil.

Sute de zboruri au fost anulate, în ciuda asigurărilor date de către oficialii aeroportului că traficul nu va fi blocat.

În Portugalia, traficul feroviar a fost oprit. Cele mai afectate au fost oraşele Lisabona şi Porto, unde oamenii au aflat la prima oră că nu va circula niciun tren.

Salariaţii de la calea ferată lusitană protestează faţă de trimiterea în justiţie a salariaţilor care nu au respectat legea la greva anterioară şi nu au ieşit pe traseu să asigure procentul de trenuri puse în circulaţie pe perioada încetării lucrului de către colegii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel