Germania nu exclude posibilitatea producerii unor atacuri inspirate de atentatele din Norvegia

neo nazism
neo nazism

Ministrul german de Interne nu exclude posibilitatea ca o aripă periculoasă a extremei-dreapta germane să comită acte inspirate de atentatele din Norvegia, relatează AFP, citând un interviu publicat miercuri de Rheinische Post.

Hans-Peter Fridrich s-a declarat îngrijorat de "autonomiştii naţionali", care au preluat modelul autonomiştilor de stânga şi care au aproximativ 1.000 de simpatizanţi, printre care se numără şi tineri neonazişti, transmite Mediafax.

Autorităţile germane "supraveghează aceste medii în profunzime", a spus el, precizând că activităţile de urmărire vizează atât extrema-dreaptă, cât şi extrema-stângă şi mediile islamiste.

„În pofida acestui fapt, nu putem niciodată exclude posibilitatea ca elemente izolate să se radicalizeze“, a avertizat Fridrich, reamintind că, deşi extrema-dreaptă germană pierde militanţi şi simpatizanţi, numărul violenţelor este în creştere.

În 2010, în Germania erau înregistrate 219 organizaţii şi 25.000 de simpatizanţi ai extremei-dreapta, şi 5.000 - 6.000 de neonazişti, potrivit Biroului pentru Protecţia Constituţiei.

Atacurile de vineri din Norvegia s-au soldat cu cel puţin 76 de morţi, iar principalul suspect, Anders Behring Breivik, şi-a recunoscut vinovăţia după ce a fost arestat.

Citeşte şi: Manifestul ucigaşului din Norvegia: Război civil european şi interzicerea musulmanilor

Norvegia: poliţia vorbeşte de un „fundamentalist creştin“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel