Germania se teme de un atac terorist până la sfârşitul lunii

berlin dom
berlin dom

Autorităţile din Germania au crescut nivelul de alertă teroristă, inclusiv pentru gări şi aeroporturi, ca răspuns la unele indicii concrete privind posibile atacuri teroriste care ar fi plănuite pentru sfârşitul acestei luni

„Situaţia securităţii din Germania s-a agravat. Avem indicii concrete despre o serie de atacuri plănuite pentru sfârşitul lunii noiembrie“, a declarat, miercuri, ministrul german de interne Thomas de Maiziere, relatează agenţiile internaţionale de ştiri.

Informaţia privind posibile atacuri ar fi fost obţinută după interceptarea a două colete capcană trimise din Yemen către SUA, unul dintre ele trecând printr-un aeroport din Germania înainte de a fi descoperit în Marea Britanie. Complotul din Yemen relevă 'adaptabilitatea şi persistenţa teroriştilor în a-şi urma scopurile' şi subliniază de asemenea 'seriozitatea unor piste', a mai spus de Maiziere, fără a da informaţii suplimentare.

El a afirmat că Germania are propriile sale informaţii privind 'eforturi susţinute' din partea grupărilor extremiste de a plănui atacuri în Germania. De Maiziere a explicat că actualul nivel de risc este comparabil cu cel de dinaintea alegerilor din Germania de anul trecut.

Citeşte şi:

Colet cu explozibil marca al-Qaida, descoperit într-un avion cu destinaţia SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel