Generalul Marius Crăciun: "Serviciile secrete din Ucraina au arestat toată rețeaua de sprijin care urma să-l captureze pe Zelenski" 

Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський
Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський

Generalul Marius Crăciun a explicat cum a reușit Kievul să reziste atacului rusesc. Acesta spune că Rusia se baza pe o rețea de sprijin formată din agenți de informații, care urma să faciliteze capturarea lui Zelenski. 

Generalul Marius Crăciun spune că Rusia se aștepta ca într-o săptămână să intre în Kiev și să-și instaleze propriul guvern. Numai că lucrurile au stat diferit în teren. 

"Rușii au încercat o lovitură de decapitare: să pătrundă rapid în Kiev, să dea jos guvernul Zelenski, să-și pună guvernul propriu și într-o săptămână să facă festivitatea de încheiere a războiului cu fanfara, copii și flori. Din păcate pentru ruși, din fericire pentru ucraineni, nu s-a dovedit posibil. Unul din motivele pentru care nu s-a dovedit posibil este că serviciile secrete au cam arestat toată rețeaua de sprijin rusească care pregătea această misiune de decapitare și capturare a lui Zelenski," a spus Crăciun la emisiunea Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor. 

Forțele de securitate ucrainene au arestat grupurile de cercetare-diversiune

Generalul spune că starea de asediu instituită de primarul Kievului a avut ca scop capturarea grupurilor infiltrate de ruși, care urmăreau capturarea rapidă a lui Zelenski. 

"Dacă vă aduceți aminte, în urmă cu o săptămână și ceva, primarul Kievului a anunțat o restricție de 36 de ore în care nu a circulat nimeni pe stradă. Acea restricție era doar o măsură complementară pentru a nu permite civililor nevinovați să iasă și pentru a permite forțelor de securitate ucrainene să aresteze grupurile de cercetare-diversiune, le spuneam noi într-un timp, grupurile GRU și FSB care încercau să înlăture conducerea Ucrainei," a mai spus generalul Crăciun. 

Din nou, stare de asediu la Kiev

Autoritățile din orașul Kiev au luat sâmbătă decizia să instituie din nou starea de asediu în oraș, o decizie similară mai fiind luată și în urmă cu mai mult de o săptămână. Asta înseamnă că locuitorii rămași în oraș vor fi obligați să stea în case până luni. 

Primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko, a făcut anunțul sâmbătă. Ca urmare, începând de sâmbătă, la ora locală 20.00, locuitorii vor fi obligați să rămână în case.

Restricția va fi în vigoare până luni, la ora 7.00. Din acel moment, ucrainenii vor putea să-și desfășoare activitățile obișnuite, în măsura în care acestea mai sunt posibile în actualul context. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel