Generalul Corneliu Dobrițoiu: Militarii ucraineni se predau pentru că nu au cu ce lupta. Asta nu înseamnă o victorie

Generalul Corneliu Dobrițoiu: Militarii ucraineni se predau pentru că nu au cu ce lupta. Asta nu înseamnă o victorie / Foto: Pixabay, de Tamim Tarin
Generalul Corneliu Dobrițoiu: Militarii ucraineni se predau pentru că nu au cu ce lupta. Asta nu înseamnă o victorie / Foto: Pixabay, de Tamim Tarin

Generalul Corneliu Dobrițoiu a vorbit despre războiul din Ucraina.

Corneliu Dobrițoiu, general în rezervă și fost ministru al Apărării, spune că rușii nu pot considera o victorie militară o luptă în care combatantul se predă pentru că nu mai are echipamente cu care să facă față asaltului trupelor Federației Ruse.

„Apărătorii de pe platforma industrială Azovstal s-au predat pentru că nu au mai avut cu ce să lupte, deci nu o pot considera o victorie a rușilor. Să distrugi orașe întregi nu înseamnă că ai înregistrat o victorie. În momentul în care încetează operațiunile militare în Mariupol, o parte din trupele ruse se vor îndrepta spre Odesa. Avem de-a face cu dovezi indubitabile că au fost împuscați oameni nevinovați. Este o dramă și cred că le va afecta sănătatea psihică până când vor muri. Acum, rușii trebuie să se chinuie să demonstreze că cei de la Azov sunt criminali”, a declarat Corneliu Dobrițoiu la Realitatea Plus.

Imagini dramatice cu soldații ucraineni evacuați din combinatul Azovstal. Reacția președintelui Zelenski

Reamintim că peste 260 de soldați ucraineni, mulți dintre ei răniți, au fost evacuați din combinatul siderurgic evacuat Azovstal din orașul-port Mariupol, părând să cedeze controlul orașului Rusiei, după 82 de zile de bombardament.

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a declarat luni seara că 53 de soldați grav răniți au fost evacuați într-un spital din orașul Novoazovsk, controlat de ruși. Alte peste 200 de persoane au fost transportate printr-un coridor către Olenivka, a spus Maliar.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a spus că soldații care apărau combinatul și-au „îndeplinit sarcina de luptă”, iar acum scopul principal a fost salvarea vieților personalului. Prin rezistența de la combinat, ei au împiedicat forțele ruse să captureze rapid orașul Zaporizhzhia din sud, se arată în comunicatul său pe Facebook.

Nu era clar câți soldați au rămas în combinat, dar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus: „Sperăm să salvăm viețile băieților noștri”.

„Vreau să subliniez: Ucraina are nevoie de eroii săi ucraineni în viață. Acesta este principiul nostru”, a spus el într-o declarație video. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel