Galațiul vrea să devină stațiune turistică de interes național

Pixabay
Pixabay

Administrația Municipiului Galați dorește ca urbea să fie atestată ca stațiune turistică de interes național. 

Primăria îşi doreşte ca municipiul Galaţi să fie atestat ca staţiune turistica de interes naţional. În acest scop, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), tocmai a atribuit un contract în valoare de 16.500 de lei fără TVA pentru servicii de consultanţă în vederea realizării documentaţiei necesare atestării ca staţiune turistică. Ofertantul câştigător este Fundaţia "ITCO" din Câmpulung Moldovenesc. Documentaţia se va baza pe deplasări în oraşul nostru, conform cerinţelor impuse de Primărie, scrie Viața Liberă

Atracții turistice există, însă turismul e limitat

Este adevărat că oraşul are deja câteva atracţii turistice de netăgăduit, precum Biserica „Precista”, Faleza Dunării, clădiri monumentale - Biblioteca „V.A. Urechia”, Catedrala Ortodoxă şi Biserica Catolică, Palatul Administrativ - spaţii de relaxare precum Parcul „Eminescu” şi Grădina Publică sau muzee, în frunte cu Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. De asemenea, pot fi trecute pe listă şi viitoare puncte de atracţie ca situl arheologic Tirighina-Barboşi, restaurat şi pus în valoare acum, ori Plaja „Dunărea”, modernizată. Însă e greu de spus dacă oraşul poate constitui o atracţie turistică în sine sau, mai degrabă, un oraş de tranzit în drum către Delta Dunării sau către litoralul Mării Negre.

Prin urmare, am fost curioşi să aflăm de ce îşi doreşte municipalitatea ca oraşul să aibă statut de staţiune turistică. „Există nişte fonduri guvernamentale, dar şi externe, care pot fi accesate doar dacă statutul oraşului este de staţiune turistică. De pildă, aquaparkul de la Oradea este realizat prin accesarea acestui tip de fonduri. În mandatele trecute, nu s-a gândit nimeni să facă asta. Noi am purtat nişte discuţii pe tema atestării, dar este necesară o documentaţie, pentru că eu vreau să atrag fonduri la Galaţi”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Tulucești, stațiune turistică

Edilul şef a dat ca exemplu prima localitate din judeţ atestată ca staţiune turistică. Este vorba despre comuna Tuluceşti.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, pe 22 octombrie 2020, Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități ca stațiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea anexei nr. 5 la HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare. Comuna Tulucești se număra printre cele 13 localități atestate prin actul normativ citat şi a devenit, în mod oficial, prima localitate de interes turistic local din județul Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel