Galați: Investiție de 75 milioane de euro în infrastructura județului

Investiție record la nivelul județului Galați pentru modernizarea a 60 de kilometri de drum județean.

"Am semnat contractul de lucrări pentru modernizarea a  60 de kilometri de drum județean", a anunțat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

"Este o investiție record, de aproximativ 75 de milioane de euro, de modernizare a infrastructurii rutiere din județul nostru, pe ruta: Bălăbănești - Bălășești - Ciureștii Noi - Ciureștii Vechi - Cotoroaia - Cerțești - Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi- Schela (ferma de la Greaca) - Șendreni (extravilan) - intersecția cu DN25 (pod sat Traian). 

Practic, demarăm una dintre cele mai complexe lucrări de pe drumurile județene, pe aproape 60 de kilometri, amenajând o axă rutieră modernă care va străbate județul de la nord la sud și care va fi o alternativă atât pentru DN25, cât și pentru DN24D. Pe lângă contractul de lucrări, am emis și ordinul de începere a lucrărilor.

Pe acest tronson funcțional, format din cinci drumuri județene, sunt porțiuni de drum pe care nu s-a mai intervenit de foarte mult timp, însă și porțiuni, cum este cea dintre ferma Greaca (Schela) și DN25, din pământ.

Aproximativ 100.000 de oameni din județul Galați vor beneficia de această importantă lucrare, care va crea și noi locuri de muncă.

Va fi consolidată fundația drumului, se va lărgi partea carosabilă și vom moderniza 12 poduri mari și peste 1000 de podețe, inclusiv pentru acces la gospodării.

Mai mult, în cadrul acestei investiții, pentru reducerea efectelor poluării, vom împăduri aproape 60 de hectare de teren degradat", a ținut să precizeze Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel