Galați. Cel mai "inventiv braconier": Dacă eram pescar, aveam și eu un Audi în ogradă

Un bărbat din Galați, care a săpat timp de cinci ani un tunel lung de 40 de metri din curtea casei sale până pe malul unui lac unde se pare că își monta noapte ilegal uneltele de pescuit, neagă acuzațiile care i se aduc, argumentând că dacă ar fi fost pescar, ar fi avut și el "un Audi în ogradă".

Marcel B., din Furcenii Noi, județul Galați, în vârstă de 44 de ani, este cercetat de polițiști, după ce aceștia au găsit în tunelul săpat de bărbat mai multe unelte si plase de pescuit ilegale, precum și o barcă gonflabilă.

Polițiștii români, uimiți de ingeniozitatea unui braconier. Nicolae Bacalbașa: Este fascinația ilegalului

Tunelul, lung de 40 de metri, săpat la o adâncime de 7 metri,  pornea din beciul casei localnicului din Furcenii Noi până pe malul lacului de acumulare Ciuslea-Movileni, de pe Siret, și era închis cu o ușă metalică, pe care a scris și un mesaj menit a-i ține pe curioși la distanță.

Ileana B. - sotia constructorului a declarat pentru stirileprotv.ro că tunelul e un hobby pentru acesta: "Când vrem să facem plajă venim pe aici, cu prietenii."

Pe de altă parte, Marcel B. infirmă acuzațiile ce i se aduc: "Ei zic că eu sunt pescar, ce, dacă eram pescar, aveam și eu un Audi în ogradă. Eu sunt asistat social, mă chinui așa. Erau mulți pescari aici și am zis că le vând o bere rece, un pahar de vin bun, o apă minerală, de la rece, dacă aici e rece."

Ce riscă pescarul

Însă, polițiștii au găsit în tunelul secret plasă de pescuit cu monofilament, ilegală, lungă de 320 de metri, lansete, precum și o barcă gonflabilă.

Anchetatorii susțin că bărbatul în cauză folosea acest tunel atât ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cât şi ca mod de acces rapid la luciul de apă, capătul tunelului fiind situat într-o zonă inaccesibilă persoanelor şi ascuns de vegetaţie abundentă.

Echipamentele depistate în tunel erau folosite la deplasarea pe apă, după care acestea erau introduse în tunel.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de pescuit de plasă de tip monofilament și riscă între 1 și 3 ani de închisoare sau amendă penală pentru deținerea uneltelor de pescuit ilegale.

Însă el nu poate acuzat de braconaj, întrucât nu a fost prins asupra faptului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel