GAFĂ ANI: Cum "a comis-o" Agenția Națională de Integritate. Zgonea a fost luat prin surprindere

ANI
ANI

Agenția Națională de Integritate a comis o gafă de proporții, în tentativa de a afla dacă un senator declarat incompatibil a fost suspendat din comisia juridică a Camerei Superioare a Parlamentului.

ANI vrea să verifice dacă senatorul Mora Akos Daniel, care a fost declarat incompatibil, a fost suspendat sau mai face parte din comisia juridică a Senatului.

Însă instituția condusă de Horia Georgescu pare că a încurcat camerele Parlamentului. Potrivit antena3.ro, ANI i-ar fi trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare cu date despre senatorul Mora Akos Daniel.

De asemenea, Agenţia de Integritate ar fi cerut şi procesul verbal al ultimei şedinţe în care s-a decis amânarea cazului, pentru a verifica cine a votat în favoarea lui Mora Akos Daniel. 

Senatorul a fost declarat incompatibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din septembrie 2013. ANI ameninţă că parlamentarii care nu aplică astfel de decizii pot fi amendaţi sau chiar pot fi pedepsiţi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani. 

Vezi și: ANI solicită revocarea din funcţie a unui senator şi a unui deputat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel