ANI solicită revocarea din funcţie a unui senator şi a unui deputat

Agentia Nationala de Integritate
Agentia Nationala de Integritate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat Senatului României și Camerei Deputaților aplicarea sancțiunii de revocare din funcție a senatorului Mora Akos Daniel și a deputatului Stoica Ștefan, urmare a deciziilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) și a Curții Constituționale a României (CCR). Au trecut mai mult de opt luni de la rămânerea definitivă a rapoartelor de evaluare, conform unui comunicat de presă al ANI.

ANI subliniază faptul că au trecut mai bine de opt luni de la emiterea de către Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile, perioadă în care nu s-au aplicat sancțiunile disciplinare prevăzute de lege, și anume, revocarea din funcție a celor doi membri ai Parlamentului, contrar deciziei Curții Constituționale nr. 460 din 13 noiembrie 2013, potrivit căreia „Senatul în plenul său are obligația de a hotărî, prin vot, cu privire la încetarea sau nu a calității de senator a domnului Mora Akos Daniel, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate a acestuia de către Agenția Națională de Integritate".

CITEȘTE ȘI: ANI a cerut încetarea mandatului deputatului PDL Ștefan Stoica

ANI mai precizează și faptul că ultimul raport al Comisiei Europene în ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru România menționează faptul că „Parlamentul nu a aplicat rapoartele ANI, chiar și atunci când erau confirmate de hotărâri definitive ale instanțelor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel