Gâdea, informații exclusive din ancheta în care a fost audiată și Kovesi

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la "Sinteza zilei", documente exclusive din ancheta vizând aceste dezvăluiri ale lui Traian Băsescu, anchetă în care a fost audiată și Laura Codruța Kovesi.

Traian Băsescu recunoaște, în timpul audierii, că avea des întâlniri de lucru cu conducerea SRI și că subiectul unei astfel de întâlniri a fost chiar repartizarea aleatorie a judecătoarei Camelia Bogdan în dosarul ICA.

"La una dintre întâlnirile de lucru pe care le avem cu conducerea SRI, unul dintre subiecte a fost cel de mai sus - fiind un subiect la zi. Cunoscând antecedentul cu judecătorul Mustață, subiectul a fost abordat aproape firesc cu cei de la SRI; nu pot preciza dacă a fost o discuție pe care am purtat-o cu directorul Maior sau dacă a fost prezent și domnul Coldea, spun însă că, în cadrul acestei discuții s-a exprimat ideea că judecătorul cazului - Camelia Bogdan - este recunoscută în mediile judiciare că la prejudicii mari, atunci când condamnă, stabilește pedepse cu două cifre", a declarat Traian Băsescu, în timpul audierii sale la Parchetul General din februarie 2017.

În contextul celor declarate de fostul președinte al României, dacă acest dosar s-ar redeschide, Laura Codruța Kovesi ar avea o problemă, a precizat Mihai Gâdea.

Pe 10 aprilie 2017, urmează audierea Laurei Codruța Kovesi. Iată documentul prezentat, în premieră națională, la "Sinteza zilei", informează Antena 3.

Întrebată de procuror care erau raporturile dintre ea și persoanele indicate în preambulul declarației (adică Traian Băsescu, Florian Coldea și Camelia Bogdan), Kovesi răspunde:

"În ceea ce o privește pe doamna Camelia Bogdan: nu am vorbit niciodată cu aceasta în privat, nu am avut întâlniri private, nu am discutat niciodată cu aceasta despre niciuna dintre cauzele DNA sau alte cauze ale Ministerului Public. Am văzut-o la două seminarii, unde eu am fost invitată doar la deschidere, dar de fiecare dată eu am plecat înainte de discuțiile din seminar pentru că aveam de lucru la birou".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel