Funeralii Naționale pentru Nelson Mandela. Când va fi înhumat

Președintele Africii de Sud, Jacob Zuma, a anunțat vineri că vor fi organizate funeralii naționale pentru fostul președinte Nelson Mandela, care a decedat, joi, la vârsta de 95 de ani. Potrivit anunțului, în data de 10 decembrie va fi organizată o ceremonie naţională pe stadionul din Soweto, iar înhumarea va avea loc la 15 decembrie, în satul său Qunu (sud). 

"Vom organiza funeralii naţionale pentru fostul preşedinte Nelson Mandela, el va fi înhumat la 15 decembrie la Qunu, în provincia Eastern Cape", a declarat Zuma, adăugând că o ceremonie va avea loc la 10 decembrie pe stadionul Soccer City din Soweto, în apropiere de Johannesburg, relatează AFP.

În perioada 11-13 decembrie, sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale primului președinte de culoare al Africii de Sud va fi depus la Union Buildings, sediul preşedinţiei din Pretoria.

Nelson Mandela va fi înmormântat pe 15 decembrie în satul copilăriei sale, în Qunu, așa cum a dorit.

Ultima dorință a părintelui națiunii sud-africane, scrisă pe o foaie A4 în 1996,  a fost să fie îngropat pe un deal izolat din satul copilăriei sale, Qunu, unde să aibă parte de un mormânt marcat cu o piatră funerară simplă.

Nelson Mandela şi-a scris testamentul în 1996 pe o foaie A4. Ultima dorință a părintelui națiunii sud-africane a fost să fie îngropat pe un deal izolat din satul copilăriei sale, Qunu, unde să aibă parte de un mormânt marcat cu o piatră funerară simplă, potrivit Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel