Adoptarea unei diete echilibrate este esențială pentru prevenirea obezității și a afecțiunilor asociate. Medicul cardiolog Aurelio Rojas atrage atenția asupra unor alimente care susțin arderea grăsimilor și...
GLP-1 este un hormon produs de sistemul digestiv, care reglează glicemia, reduce apetitul și favorizează pierderea în greutate, având efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare, digestive și hormonale. Potrivit cardiologului Aurelio Rojas, producția naturală a acestui hormon poate fi stimulată prin consumul unor fructe accesibile, precum kiwi, afine, rodie, căpșuni, zmeură și mure, bogate în acid elagic. Ciocolata neagră și nucile sunt, de asemenea, alimente benefice, potrivit 20minutos.es.

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pvproductions
Kiwi
Kiwi este un fruct exotic, foarte bogat în vitamina C, excelent pentru întărirea imunității, sănătatea pielii și pentru combaterea oboselii. Conține fibre care ajută digestia și o enzimă numită actinidină, ce sprijină descompunerea proteinelor.
Afine
Afinele sunt printre cele mai puternice surse de antioxidanți naturali, în special antocianine, care protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Ele susțin memoria, reduc inflamațiile și au un indice glicemic scăzut, fiind potrivite și pentru persoanele cu diabet. De asemenea, au efecte benefice asupra inimii și creierului.
Rodie
Rodia este un fruct bogat în polifenoli, în special punicalagine, cu puternice efecte antioxidante și antiinflamatoare. Consumul regulat poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea sănătății inimii și la protejarea pielii prin stimularea producției de colagen.
Căpșuni
Căpșunile sunt dulci, aromate și sărace în calorii. Sunt o sursă excelentă de vitamina C, mangan și antioxidanți care combat inflamația și susțin sănătatea inimii. De asemenea, conțin și acid elagic, un compus cu efecte protectoare împotriva îmbătrânirii celulare.
Zmeură
Zmeura este un fruct de pădure bogat în fibre, vitamine și antioxidanți. Are proprietăți antiinflamatoare, sprijină digestia și contribuie la controlul glicemiei datorită indicelui glicemic scăzut. De asemenea, conține acid elagic și vitamina K, care ajută la protecția celulelor și la menținerea sănătății oaselor.
Mure
Murele sunt fructe aromate, cu un conținut ridicat de vitamina C, vitamina K și antioxidanți, în special antocianine. Acestea sprijină sănătatea inimii și a creierului, întăresc sistemul imunitar și au efecte antibacteriene, utile și pentru sănătatea cavității bucale. De asemenea, sunt și o sursă bună de mangan, implicat în metabolismul energetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News