Frappe sau Freddo: Bătălia celebrelor cafele grecești cu gheață. Cum se prepară

Frappe sau Freddo: Bătălia celebrelor cafele grecești cu gheață. Cum se prepară / Foto: Pexels, de Melike Benli
Frappe sau Freddo: Bătălia celebrelor cafele grecești cu gheață. Cum se prepară / Foto: Pexels, de Melike Benli

Află în articol mai multe despre Frappe sau Freddo, celebrele cafele grecești cu gheață. 

Frappe și Freddo sunt mai mult decât băuturi făcute din cafea și gheață în Grecia. Sunt un mod de viață! Să bei cafea cu gheață pe tot parcursul anului este ceva de care grecii se bucură din plin. Se pare că acest obicei de a bea cafea cu gheață pe tot parcursul anului este ceva de care grecii sunt, de fapt, destul de mândri, scrie Greek Reporter. Fie că vorbim despre frappé-ul clasic sau despre freddo, care a crescut în popularitate în ultimul deceniu, opțiunile pe care le ai cu privire la cafeaua cu gheață în Grecia sunt numeroase.

Dar când vine vorba de alegere, lucrurile pot deveni dificile atunci când trebuie să decizi între freddo sau frappé. Și dacă alegi Freddo, ai prefera Freddo Cappuccino sau Freddo Espresso? Din fericire, nu există răspunsuri corecte sau greșite la această întrebare. Totul este o chestiune ce ține de gust și opinie personală, dar cei care nu sunt pregătiți pentru stilul grecesc de preparare a acestor băuturi ar putea dori să știe la ce să se aștepte.

Cum se prepară Frappe și Freddo 


Deci, să aruncăm o privire mai atentă asupra acestor două cafele grecești faimoase cu gheață. Un Frappé este o băutură de cafea cu gheață acoperită cu spumă, făcută din cafea instant, apă, cuburi de gheață și zahăr (sau uneori chiar înghețată). Inventat accidental în 1957 de Dimitris Vakondios în timpul Târgului Internațional de la Salonic, Frappé este încă foarte popular în Grecia și Cipru și este disponibil practic în toate cafenele grecești. Fabricat fie cu un agitator, fie cu un mixer special, Frappé este una dintre cele mai ușor de făcut băuturi de cafea.

Freddo, pe de altă parte, vine în două variante diferite, și anume fie Freddo Espresso, fie Freddo Cappuccino. Freddo Cappuccino este versiunea cu gheață a cafelei cappuccino obișnuite și are de obicei o cantitate mică de lapte spumat la rece (afrogala în greacă) deasupra. În afară de Grecia, această băutură este foarte populară și în Cipru și în unele părți ale Italiei.

Freddo Espresso este varianta rece a cafelei espresso, realizată cu o doză dublă de cafea espresso amestecată într-un mixer cu cuburi de gheață. Deosebit de popular printre cei care preferă o cafea rece și tare, Freddo Cappuccino a devenit cea mai consumată cafea în Grecia în ultimii zece ani. Potrivit iubitorilor de cafea, dacă puneți niște aromă de vanilie sau lichior într-una dintre aceste cafele, băutura va avea un gust și mai bun.

Câte cafele putem să bem pe zi? Dr. Mihail Pautov: Atenție! Numărul care deja ne alarmează

Cafeaua este nelipsită din viața multora, dar puțini dintre noi știu câte cești de cafea este bine să bem zilnic și când această băutură poate deveni periculoasă pentru sănătatea noastră. Medicul Mihail Pautov spune că, potrivit studiilor de specialitate, sunt indicate maxim 5 cafele pe zi.

"Cafeaua este băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Câte cafele putem să bem pe zi? Un studiu spune că dacă bem 3 cafele pe zi, e un studiu făcut pe 300 de mii de oameni, scad mortalitatea din orice cauză cu 17%. (...) Studiile spun că putem bea în fiecare zi până la 5 cafele, și două e bine. Până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. Un alt studiu spune că dacă mergem spre 6 cafele pe zi. Atenție! Șase e numărul care deja ne alarmează. În momentul în care bem 6 cafele în fiecare zi ne crește riscul de a face boli cardiovasculare cu până la 23%.", a spus Mihail Pautov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel