Fostul episcop al Huşilor, Bârlădeanul, s-a îmbolnăvit. Vezi de ce

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, implicat într-un scandal sexual în urma căruia a fost suspendat din funcţie, a fost audiat, vineri, la Tribunalul Vaslui în procesul în care i-a acuzat de şantaj pe trei preoţi vasluieni. Fostul prelat a zis în faţa instanţei că toată situaţia l-a afectat foarte mult şi că a ajuns să se îmbolnăvească din cauza celor întâmplate.

După aproximativ trei ore de audieri, Corneliu Onilă a refuzat să răspundă la întrebările ziariştilor. El a venit la proces însoţit de fratele său, care până la suspendarea lui din funcţie era angajat ca şofer la Episcopia Huşilor, precum şi de un fost consilier din cadrul episcopiei. Avocatul fostului episcop, Liviu Bran, a declarat că nu poate comenta foarte multe aspecte din proces, deoarece clientul său i-a cerut în mod expres acest lucru. Cu toate acesta, apărătorul lui Onilă a precizat că imediat după izbucnirea scandalului, clientul său s-a îmbolnăvit. Avocatul a spus că nici acum fostul episcop nu îşi explică de ce a fost şantajat de cei trei preoţi, pe care care îi cunoaşte de când erau tineri, pe care i-a susţinut întotdeauna şi cu care a avut o bună colaborare.

Toată lumea a ieşit şifonată 

'Este foarte afectat şi drept dovadă a şi venit să dea declaraţie, a explicat din nou ce s-a întâmplat şi urmează să vedem soluţia instanţei. Nu există o explicaţie logică pentru ceea ce s-a întâmplat. Sunt nişte oameni pe care clientul meu spune că i-a susţinut tot timpul. (...) De aici nimeni nu a ieşit bine, nici ei, nici Biserica, nici episcopul. Toată lumea a ieşit şifonată şi atunci te întrebi ce i-a mânat să facă acest lucru. Clientul meu este afectat şi în condiţiile în care el a fost suspendat, preoţii au fost arestaţi. Acesta este primul scandal din istoria BOR de asemenea anvergură, nu înţelegem ce s-a întâmplat şi de ce au făcut acest lucru', a declarat avocatul Liviu Bran.

Vrea doar aplicarea legii

El a precizat că fostul episcop nu a solicitat despăgubiri de la preoţii acuzaţi de şantaj şi că acesta doreşte doar 'să se aplice legea'. La rândul său, avocatul preoţilor acuzaţi de şantaj, Ionel Nechita, a afirmat că este prematur să poată face o apreciere obiectivă a modului cum s-au întâmplat în realitate faptele şi că 'are încredere în justiţie'. Un scandal fără precedent a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor. Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel