Fidel Castro este în doliu. Ramon Castro, fratele cel mare al "El Lider Maximo", a murit

Ramon Castro, fratele mai în vârsta al lui Fidel si Raul Castro care a stat întotdeauna departe de viata politica din Cuba, a decedat marti la vârsta de 91 de ani, a anuntat televiziunea de stat, fara a preciza cauzele decesului, noteaza AFP si Reuters, preluat de Agerpres.

Supranumit cu afectiune 'Mongo' de catre cubanezi, Ramon era al doilea din cei sapte copii ai familiei Castro si cel mai mare dintre cei trei frati baieti, fiind cu doi ani mai în vârsta decât Fidel si cu sapte ani mai în vârsta decât actualul presedinte cubanez Raul Castro.

Spre deosebire de cei doi frati mai mici, Ramon Castro nu a aratat niciodata interes pentru politica, iar în tinerete s-a consacrat studiilor de agronomie, dupa care a preluat administrarea fermei familiale de la Biran, în provincia Holguin.

El nu si-a urmat fratii nici în lupta de gherila împotriva lui Fulgencio Batista, care a dus la ajungerea lor la putere în 1959, însa a depus eforturi pentru a le furniza oameni, arme si materiale.

Dupa Revolutia Castrista, Ramon Castro a participat la conceperea reformelor agricole, în special în sectorul cresterii de animale, domeniu în care a devenit un expert respectat.

[citeste si]

Recunoscut pentru caracterul sau afabil si jovial, 'Mongo' Castro nu a îmbracat niciodata uniforma verde-masliniu, însa în acesti ultimi ani barba sa alba îi conferea un aparent aer de parinte al revolutiei cubaneze.

'Nu eu ma aseman cu Fidel, el se aseamana cu mine, deoarece eu sunt mai în vârsta', îi placea lui des sa glumeasca.

Dupa retragerea lui Fidel de la putere în 2006 din motive de sanatate, el nu s-a temut sa profeteasca malitios o vindecare prin gratia 'sfintilor socialisti'.

Ramon este al doilea dintre fratii si surorile Castro care moare, dupa Angela, sora cea mai mare, care a decedat în 2012 la vârsta de 88 de ani.

El era casatorit cu Aurora Castillo si avea cinci copii. În ultimii ani, locuia la o ferma în apropiere de Havana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel