Femeia din Dorna Candrenilor care şi-a ucis bebeluşii a avut discernământ-procurorii au început acţiunea penală

Procurorii suceveni au dispus, miercuri, începerea acţiunii penale faţă de femeia din Dorna Candrenilor suspectă că şi-ar fi omorât trei bebeluşi în ultimii ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Potrivit procurorilor, acţiunea penală faţă de inculpată s-a dispus pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, raportată la infracţiunea de omor calificat.

Anterior, persoana în cauză a avut calitatea de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă, după care urmărirea penală a fost extinsă, aceeaşi persoană dobândind calitatea de suspect pentru alte două infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă, fapte comise în luna iunie 2016, respectiv februarie 2018.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că pe 9 august, în timp ce se afla la domiciliul său, o femeie în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui copil de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi a ascuns cadavrul.

Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.

În cauză a fost efectuată o expertiză medico-legală psihiatrică, iar comisia de expertiză a concluzionat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel