Falsă campanie de vaccinare organizată de CIA la Abbottabad, pentru a obţine mostre ADN ale familiei ben Laden

OSAMA BIN LADEN HOUSE IN ABBOTTABAD
OSAMA BIN LADEN HOUSE IN ABBOTTABAD

CIA a organizat o falsă campanie de vaccinare a copiilor în oraşul pakistanez Abbottabad înaintea raidului împotriva lui Osama ben Laden, în încercarea de a obţine mostre ADN ale membrilor familiei acestuia, relatează The Guardian.

În cadrul pregătirilor pentru raidul soldat cu uciderea liderului terorist, agenţii CIA au recrutat un medic pakistanez, care a organizat un program de vaccinare în Abbottabad, început în cea mai săracă parte a oraşului, pentru a avea mai multă credibilitate, au declarat surse pakistaneze şi americane, informează Mediafax.

Mostrele ADN obţinute de la oricare dintre copiii lui ben Laden aflaţi în clădire urmau să fie comparate cu mostrele prelevate de la sora acestuia, care a murit la Boston în 2010. Afridi a plecat la Abbottabad în martie, afirmând că a obţinut fonduri pentru vaccinarea gratuită împotriva hepatitei B. El a plătit sume generoase personalului sanitar din regiune, care a luat parte la program fără să aibă cunoştinţă de legăturile cu ben Laden.

Primele vaccinări au fost făcute într-un cartier sărac din Abbottabad, însă cea de-a doua etapă a avut loc în cartierul Bilal Town, unde se afla clădirea supravegheată de agenţii americani.

Guardian precizează că nu este clar cum spera medicul să obţină mostrele ADN, însă este posibil ca asistentele medicale să fi fost instruite să extragă câteva picături de sânge înainte de a administra medicamentul.

Asistenta Mukhtar Bibi a reuşit să obţină acces în clădirea lui ben Laden pentru a administra vaccinul şi, conform mai multor surse, medicul, care aştepta în faţa reşedinţei, a instruit-o să poarte o geantă în care se aflau echipamente electronice.

Una dintre sursele citate de investigaţia realizată de The Guardian a declarat că operaţiunea nu a avut succes, iar CIA a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu informaţiile publicate de cotidianul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel