Extrema dreapta, măsura radicală împotriva migranților

Nava migranti
Nava migranti

Mișcarea de extremă-dreapta "Generația Identitară", formată din tineri proveniți din nouă țări europene, va iniția săptămâna viitoare o acțiune în cadrul căreia mai mulți membri se vor îmbarca în portul Catania (Sicilia).

Aceștia vor patrula pe Marea Mediterană cu obiectivul de a supraveghea navele ONG-urilor ce salvează migranții debarcați în Italia, informează vineri agenția EFE, potrivit Agerpres.

Dacă simpatizanții extremei-drepte aflați pe această navă vor găsi la rândul lor migranți în ambarcațiuni care se îndreaptă înspre Europa, aceștia din urmă vor fi de asemenea salvați, dar nu vor fi debarcați în Italia, ci transportați înapoi în Libia.

Purtătorul de cuvânt din Italia al mișcării 'Generația Identitară', Lorenzo Fiato, a declarat că obiectivul acestei inițiative, denumite 'Apărăm Europa' ('Defend Europe'), este de a 'controla ONG-urile' și de a obține dovezi că acestea colaborează cu traficanții care ajută migranții să ajungă în Europa.

El a mai menționat că nava 'C-Star', care ar putea pleca din portul Catania pe 19 sau 20 iulie, va 'intercepta' ambarcațiunile cu migranți și apoi va contacta Garda de Coastă libiană pentru ca aceștia să fie debarcați în Libia și eventual să fie identificați și arestați traficanții.

Totuși, această 'misiune' nu a primit vreo autorizație din partea autorităților italiene și nici nu are vreo înțelegere cu Garda de Coastă a Libiei, după cum recunoaște Lorenzo Fiato, care crede însă că nava C-Star nu va avea nicio problemă să navigheze în apele teritoriale libiene, pentru că la fel procedează și navele ONG-urilor.

În ultima vreme, ONG-urile sunt tot mai des acuzate că, prin operațiunilor lor de salvare pe Marea Mediterană desfășurate foarte aproape de coastele libiene, încurajează migrația ilegală.

Sute de mii de migranți au debarcat în Italia

Sute de mii de migranți proveniți din statele Africii subsahariene — și circa 90.000 de la începutul anului în curs — au debarcat în Italia în ultimii ani după ce au reușit să traverseze Libia ca urmare a haosului ce persistă în această țară de la înlăturarea de la putere a lui Muammar Gaddafi.

Potrivit Reuters, încă aproximativ 4.400 de migranți sunt așteptați să debarce în porturile italiene în cursul zilei de vineri.

Guvernul de la Roma a cerut celorlalte state europene să-și deschidă și ele porturile pentru a primi navele cu migranți, solicitare neacceptată de partenerii europeni. La ultima reuniune a miniștrilor europeni de justiție și interne s-a convenit să fie elaborat un cod de conduită pentru ONG-uri, una dintre propuneri fiind ca ambarcațiunile acestora să nu mai navigheze foarte aproape de coastele Libiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel