UPDATE: Rusia, bilanț după bombardarea orașului Nikolaev

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Mai multe explozii puternice în orașul Nikolaev din Ucraina i-au determinat pe oameni să se adăpostească.

UPDATE: Rusia a afirmat sâmbătă că a distrus două depozite de muniţii în apropierea oraşului Nikolaev (Mikolaiv), din sudul Ucrainei, precum şi un post de comandă în regiunea cu acelaşi nume, informează EFE, care citează Ministerul Apărării de la Moscova.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus, general locotenentul Igor Konaşenkov, a anunţat în buletinul de război zilnic că respectivul post de comandă se afla în Bilozirka, la 44 de kilometri de oraşul Nikolaev. Amplasarea celor două depozite de muniţii pe care ruşii susţin că le-au distrus nu a fost dezvăluită.

Totodată, Konaşenkov a mai declarat că sistemele de apărare antiaeriană ruse au doborât un avion de tip MiG-29 al forţelor aeriene ucrainene în satul Iavkino, în regiunea Nikolaev.

Primarul oraşului Nikolaev, Oleksandr Senkevici, a anunţat sâmbătă dimineaţă pe contul său de Telegram că în urbe au avut loc "explozii puternice". "Au loc explozii puternice în oraş! Rămâneţi în adăposturi", a scris primarul Senkevici.

Guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitalii Kim, a scris la rândul său pe Telegram că se încearcă clarificarea informaţiei privind exploziile din oraş. Kim a amintit că, în ajun, ruşii au lansat 12 rachete asupra Nikolaev şi că au fost bombardate infrastructura portuară şi companii private care produceau parfumuri şi var. Una dintre rachete a fost doborâtă. 

Știrea inițială

Explozii puternice au zguduit sâmbătă dimineaţa oraşul ucrainean Nikolaev (Mikolaiv), a anunţat primarul aşezării, Oleksandr Senkevici, transmite Reuters. Alarmele aeriene au sunat în întreaga regiune Nikolaev, care se învecinează cu portul Odesa, înainte de explozii. "Au loc explozii puternice în oraş! Rămâneţi în adăposturi", a scris primarul Senkevici pe contul său de Telegram. Reuters menţionează că nu se cunoaşte deocamdată cauza exploziilor şi că nu a putut verifica independent aceste informaţii, potrivit Agerpres.

Tragedia are loc la o zi după ce autoritățile au anunțat că cel puțin 21 de persoane au fost ucise când rachete rusești au lovit o clădire din Odesa, scrie Reuters, citat de Mediafax. Sirenele au răsunat în întreaga regiune Nikolaev, care se învecinează cu Odesa, înainte de explozii. 

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachete rusești care, potrivit Ucrainei, vizează civili. În discursul său video nocturn de vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat atacurile ca fiind "teroare rusească conștientă, deliberat țintită și nu o eroare sau o lovitură întâmplătoare".

Kievul afirmă că Moscova și-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune, lovind ținte civile aflate la mare distanță de linia frontului. Rusia spune că a țintit obiective militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel