Explozii Bruxelles. Europarlamentari români, în stare de șoc. Mărturiile lor

Două explozii au avut loc pe principalul aeroport din Bruxelles şi altele la metrou, în apropierea instituţiilor europene. Presa vorbeşte de un bilanţ provizoriu de 17 morţi pe aeroport şi zeci de răniţi.

Europarlamentarii români au transmis mesaje legate de acest eveniment nefericit. Nivelul de alertă la Parlamentul European a fost ridicat la maxim, iar activitatea a fost sistată.

"Sunt şocată şi extrem de îngrijorată de ce se întâmplă astăzi în Bruxelles! Toate gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor!", a spus Corina Crețu.

"Suntem inca in sedinta Comisiei ‪AFET‬, la ‪Parlament‬. Vestile despre atacurile teroriste de la aeroportul ‪‎Zaventem‬ si de la statia de metrou ‪‎Maelbeek‬, de langa cladirile institutiilor europene, au intrerupt discutiile de aici si asteptam cu totii instructiuni de la secretariatul Parlamentului. Nivelul de alerta a fost deja ridicat la maxim.

Suntem cu totii socati de evenimentele inca in derulare. Am tinut un moment de reculegere pentru cei care si-au pierdut viata in atentatele din aceasta dimineata si speram ca numarul victimelor sa nu creasca", a zis Ramona Mănescu.

"O zi tristă pentru Europa, o zi tristă pentru victimele exploziilor de la cel mai mare și aglomerat aeroport din Belgia! Nimeni și nimic nu trebuie să ne zdruncine însă liniștea zilei de azi și de mâine", a spus și Daniel Buda.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel