Exerciții militare comune Rusia - Serbia: Putin se joacă de-a războiul la granița României

Serbia și Rusia vor derula o serie de exerciții militare comune la începutul lunii noiembrie, relatează agenția Itar-Tass.

Forțele aeriene ale Rusiei și trupele terestre ale Serbiei vor lua parte la un exercițiu cu nume de cod SREM 2014.

Exercițiul, parte a planurilor de cooperare militară internațională ale forțelor ruse pentru 2014, va include operațiuni de asalt aerian în vederea eliminării unei baze teroriste și eliberarea de ostatici, scrie presa rusă.

În urmă cu doi ani, Rusia și Serbia au semnat o înțelegere privind cooperarea militară și tehnică. Exerciții militare tactice ale celor două țări sunt programate pentru anul viiitor.

Serbia a ignorat luna trecută demersurile statelor euroatlantice de a-l izola pe Putin în contextul crizei din Ucraina. Vladimir Putin a efectuat o vizită oficială la Belgrad, unde a avut parte de o primire imperială și a participat la o paradă militară.

Serbia aspiră la calitatea de membru al Uniunii Europene, dar Bruxellesul privește cu îngrijorare apropierea Belgradului de Moscova. Serbia, țară implicată în proiectul South Stream, a fost avertizată recent de Uniunea Europeană că nu va deveni membru al comunității dacă va permite contruirea gazoductului fără respectarea normelor europene.

Ungaria sfidează Uniunea Europeană. Rusia jubilează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel