Erdogan contraatacă recunoașterea genocidului armean de către Joe Biden: E clar ce s-a întâmplat cu nativii americani

Erdogan contraatacă recunoașterea genocidului armean de către Joe Biden: E clar ce s-a întâmplat cu nativii americani  /  Sursă foto: Pixbay
Erdogan contraatacă recunoașterea genocidului armean de către Joe Biden: E clar ce s-a întâmplat cu nativii americani / Sursă foto: Pixbay

Președintele turc spune că anunțul lui Biden a deschis o „rană profundă” în relațiile bilaterale dintre aliații NATO.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a denunțat recunoașterea președintelui Statelor Unite, Joe Biden, a genocidului armean drept „neîntemeiată” și dăunătoare legăturilor bilaterale. Declarația lui Biden a avut loc sâmbătă, la o ceremonie de comemorare a tragicelor evenimente din 1915-1917, motiv pentru care Turcia a spus că anunțul a deschis o „rană profundă” în relațiile care au fost deja tensionate de o serie de probleme.

Într-un interviu televizat, luni, Erdogan a spus că Turcia încearcă să stabilească legături „de bună vecinătate” cu Armenia.

"Președintele SUA a făcut comentarii care nu sunt întemeiate. Credem că aceste comentarii au fost incluse în declarație ca urmare a presiunii grupurilor armene radicale și a cercurilor anti-turcești. Dar această situație nu reduce impactul distructiv al acestor comentarii", a spus Erdogan.

Armenii, susținuți de istorici, spun că 1,5 milioane de oameni au murit într-un „genocid” comis sub Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial. Ankara acceptă că atât armenii, cât și turcii au murit în număr mare, în timp ce forțele otomane au luptat împotriva Rusiei țariste. Totuși, Turcia neagă vehement o politică deliberată de genocid și observă că termenul nu fusese definit legal la momentul respectiv.

Erdogan a contraatacat, vorbind de nativii americani

Ulterior, Erdogan a spus că Biden are nevoie „să se uite în oglindă” atunci când a numit evenimentele seculare drept genocid.

„Nativii americani, nici măcar nu trebuie să-i menționez, ceea ce s-a întâmplat este clar. În timp ce toate aceste adevăruri sunt acolo, nu puteți stabili acuzația de genocid asupra poporului turc”, a spus el, referindu-se la tratamentul pe care coloniștii europeni l-au aplicat amerindienilor, notează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel