Erdogan a explodat. Occidentul, amenințat cu o decizie fără precedent

Recep Tayyip Erdogan a condiționat continuarea acordului cu Uniunea Europeană privind oprirea fluxului de refugiați spre Europa occidentală de eliminarea de către Bruxelles a vizelor pentru cetățenii turci, relatează marți EFE.

"Dacă Uniunea Europeană nu acceptă liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci, Ankara nu va respecta acordul din martie privind imigranții", a declarat șeful statului turc într-un interviu difuzat marți de postul de televiziune italian Rai News.

În interviu, Erdogan este foarte critic la adresa oficialităților europene după tentativa de lovitură de stat din 15-16 iulie, mai ales față de șefa diplomației europene, Federica Mogherini. 'Mogherini n-ar fi trebuit să vorbească din exterior, ar fi trebuit să vină aici. Când la Paris mor cinci sau șase oameni se duc cu toții acolo. În Turcia a avut loc un puci împotriva democrației care s-a soldat cu 238 de martiri și până acum n-a venit niciunul', a criticat Erdogan.

'Dacă Parlamentul italian este bombardat ce se întâmplă? Cum ar reacționa Mogherini, care este italiancă? Ar spune că bine au făcut, că este îngrijorată de procesele care vor urma?', a continuat Erdogan. În acest sens, s-a întrebat dacă 'Occidentul este de partea democrației sau a puciului', pentru care l-a acuzat pe predicatorul Fethullah Gullen, autoexilat în SUA.

În legătură cu posibilitatea ca Turcia să reintroducă pedeapsa cu moartea după puciul ratat, Erdogan a atras atenția că în multe alte țări din lume se aplică pedeapsa cu moartea și a insistat că, potrivit sondajelor, 57% dintre turci susțin o astfel de măsură. 'Dacă Parlamentul turc votează, suntem pregătiți pentru reintroducerea pedepsei cu moartea', a spus el.

În interviul acordat postului public italian, Erdogan a abordat și situația judiciară a unuia dintre fiii săi, Necmettin Bilal, anchetat de Procuratura din Bolonia (nordul Italiei) pentru spălare de bani. 'Cazul anchetei asupra fiului meu în Bolonia ar putea afecta relațiile noastre cu Italia, care mai bine s-ar ocupa de Mafia', a conchis Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel