Epidemie de EBOLA: De ce 75% din victime sunt femei

EBOLA a ucis deja 1350 de oameni. Virusul mortal afectează disproporționat femeile. Pe măsură ce epidemia se extinde, 75 la sută dintre cei care au contactat virusul.

Echipele medicale chemate în Liberia au descoperit că trei sferturi dintre cei care au luat virusul sau au murit din cauza lui sunt femei, potrivit ministrului pentru gen şi dezvoltare al Liberiei, Julia Duncan-Cassell.

Oficialii din sănătate explică această situație, potrivit The Independent, prin faptul că femeile sunt principalii membri ai comunităţii care oferă îngrijire, asistenţă şi care se ocupă de comerţ. 

"Femeile sunt cei care oferă îngrijire- dacă un copil e bolnav, i se spune 'Du-te la mama ta' ", a explicat Cassell, pentru Washington Post. În plus, "neguţătoarele de peste graniţe merg în Guinea şi Sierra Leone pentru târgurile săptămânale şi sunt întotdeauna îngrijitoarele. De cele mai multe ori când cineva moare în familie, femeia e cea care pregăteşte înmormântarea, de obicei o mătuşă sau o rudă mai în vârstă".

Locuitoarele Africii de Vest sunt şi moaşele, asistentele, femeile de serviciu şi spălătoresele din spitale. Din moment ce Ebola se transmite prin contact direct cu lichidele corporale, transmiterea în spital devine metoda cea mai probabilă prin care virusul poate ajunge la un număr mare de oameni.

Maricel Seeger, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Monrovia, Liberia, este de părere că educarea femeilor pe tema bolii este crucială în discuţia despre răspândirea virusului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel