Elisabeta Lipă o dă cotită în scandalul cu interzicerea imnului României

elisabeta lipă
elisabeta lipă

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat că nu a interzis niciunei Federaţii sportive intonarea Imnului de stat, precizând că a fost înţeleasă greşit.

'Am fost înţeleasă greşit. Eu una nu mi-aş permite să interzic intonarea Imnului, nu am folosit cuvântul interzis, ci pur şi simplu legea spune în ce condiţii se intonează imnul. Dar, ca sportiv de performanţă căruia i s-a cântat imnul la cea mai înaltă competiţie, nu o dată, de foarte multe ori, am zis că nu permit badjocorirea imnului. Când se intonează imnul nu poţi decât să ai o poziţie decentă, să-ţi curgă lacrimile când auzi Deşteaptă-te Române. Nu să te întorci cu spatele, să rupi scaune, să huidui. Şi cred că acest comportament nu face cinste nimănui. Federaţiile sunt, după cum ştiţi foarte bine, structuri private de interes naţional, de utilitate publică, cu statut de funcţionare. Singura Federaţie care are obligativitatea intonării imnului este Federaţia Română de Baschet. Tot Federaţia Română de Baschet are un regulament care prevede şi nişte sancţiuni în urma nerespectării intonării imnului. Am cerut poziţia Federaţiei Române de Baschet având în vedere că aici sunt mai multe structuri implicate, să ni se facă un raport exact cu ceea ce s-a întâmplat nu numai la Sf. Gheorghe, ci şi la Rapid. Circulara pe care eu am dat-o nu a fost un ordin de ministru, pur şi simplu am dat o circulară federaţiilor române în care ceream să se respecte legea. Nu am interzis nimănui nimic, decât le adresam rugămintea ca intonarea imnului să se facă în condiţii decente, de respect', a explicat ministrul Tineretului şi Sportului.

[citeste si]

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a propus o modificare a legii, în care a cerut ca intonarea imnului să fie făcută doar la finalele de campionat naţional şi la cupele României, a punctat Ministrul Tineretului şi Sportului.

'Federaţiile îşi vor spune şi ele punctul de vedere, apoi se va intra în dezbatere publică şi cu siguranţă se va găsi şi forma finală de intonare a imnului. Ştiţi cum este. Copiii noştri trebuie să fie învăţaţi ce înseamnă imnul, unde se intonează şi cred că nu au obligaţia să asiste, atunci când se cântă Imnul României, şi când este badjocorit. Mie sincer mi-ar plăcea ca atunci când se intonează imnul să fie cântat în cuvinte, ar fi extraordinar de frumos, vedem la atâtea competiţii internaţionale. Nu scoate nimeni imnul. Important este să-l respecţi', a mai precizat Elisabeta Lipă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel