Urmărește emisiunea live


Elena Udrea: Gala Bute a fost asumată de Guvernul Boc

Elena Udrea a revenit pe Facebook cu noi dezvăluiri legate de Gala Bute. În premieră, fostul ministru acuză faptul Gala Bute a fost asumată de Guvernul Boc.

"Oglindă, oglinjoară, cine este mai celebru-n ţară: evenimentul sportiv „Gala Bute" sau dosarul „Gala Bute"? Cum a ajuns Udrea să fie singurul funcţionar acuzat de consilierii lui Koveşi pentru organizarea unui eveniment sportiv", își începe postarea pe Facebook echipa de comunicare a Elenei Udrea.

"Toată ţara a auzit de dosarul „Gala Bute", dar nimeni nu se întreabă cum s-a ajuns ca ancheta să se concentreze pe orice altceva decât evneimentul sportiv în sine. Vă prezentăm pe scurt cum consilierii lui Koveşi au luat brand-ul Bute şi l-au transformat în titlu de dosar pentru a face lucrurile mai interesante.

Citește și: Elena Udrea află pe 2 aprilie dacă petrece sau nu Paştele în arest

„Gala Bute" este dosarul în care Elena Udrea a fost de la început „ţintă". Interesant este că dosarul s-a redeschis când a venit Koveşi la DNA, în fază iniţială susţinându-se că Udrea nu are nicio implicare.
Acuzaţia adusă lui Udrea este de abuz în serviciu. Vorbim de o forţare evidentă în condiţiile în care aceasta nu a semnat nicio hârtie privind derularea procedurilor şi nu a contrasemnat niciun document, toate atribuţiile sale fiind delegate. Nu există, deci, elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Toţi angajaţii MDRT audiaţi au confirmat că niciodată Udrea nu le-a cerut să facă ceva ilegal şi că întotdeauna li s-a solicitat să dea soluţiile legale.
Procurorii spun că acest eveniment sportiv nu trebuia să aibă loc. Decizia de a implica Guvernul prin MDRT la acest eveniment este una politică şi a fost a întregului Executiv, care a aprobat-o prin HG din 5 ianuarie 2011. Decizia nu a fost luată doar de Elena Udrea, deşi aş fi putut legal să facă acest lucru.
Varianta iniţială a fost ca MDRT să fie organizatorul meciului, dar Ministerul Justiţiei a arătat că nu era în atribuţii „organizarea de evenimente sportive". Soluţia legală a fost de a cumpăra publicitate în cadrul „Galei Bute" pentru a promova brandul turistic al României cu bani europeni.

Citește și: "Gala Bute". Marius Striblea, culisele judecării. De ce este Elena Udrea pericol public doar într-un dosar

Ţineţi cont că în această speţă nu mai există niciun acuzat din partea MDRT. Practic, Udrea este singurul funcţionar vinovat, deşi nu a semnat absolut nimic.
Şi dacă ceva din procedura derulată de minister ar fi fost ilegal, normal ar fi să răspundă cel care avea responsabilitatea acţiunii respective. Dacă într-o astfel de situaţie, respectiva persoană ar fi spus că ar fi acţionat ilegal la cererea/presiunea Elenei Udrea, puteau să verifice atunci ce implicare ar fi avut. Lucru care însă nu s-a întâmplat.
Deci, Gala a fost asumată de Guvern, procedurile s-au derulat de către direcţiile de specialitate din minister, toţi cei audiaţi confirmă că Udrea nu le-a cerut să facă nimic ilegal niciodată, că tot ce s-a întâmplat este legal.

E important să nu facem istorie contrafactuală – Elena Udrea spune şi acum că a fost un eveniment de excepţie, benefic atât pentru sportul românesc, cât şi pentru promovarea turismului românesc.

Nu este treaba procurorilor să analizeze dacă trebuia sau nu făcut. Dacă a fost ceva ilegal, ar trebui să ştim ce şi cine a săvârşit ilegalitatea şi să răspundă cei care au încălcat legea.
Cum să acuzi un ministru că nişte proceduri stabilite de specialişti din minister sunt ilegale? Era treaba lor să-i spună ministrului ce este legal şi ce nu, cum trebuie făcut ca legea să fie respectată!!!

Evident, ţinta fiind Elena Udrea, au arestat-o, iar restul nu contează", a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea pe Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel