"Gala Bute". Marius Striblea, culisele judecării. De ce este Elena Udrea pericol public doar într-un dosar

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat, luni seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, că politiciana are "atitudinea unui om puternic în fața unor oameni mai slabi care au ales o cale imorală să-și scape pielea. Când spun imorală spun ca nu e bazată pe adevăr". 

Întrebat dacă între Elena Udrea și judecători a existat un dialog de câteva zeci de minute, avocatul a răspuns că "a fost un ultim cuvânt al doamnei Udrea pentru câteva zeci minute, care a fost întrerupt cu întrebari pertinente ale judecătorilor". Întrebările judecătorilor au fost și despre geanta cu bani. 

Udrea, pericol public în "Gala Bute", nu și în "Microsoft". Explicația: procurori diferiți

Marius Striblea a a precizat că "discutăm de un pericol care îl poate genera pentru ordinea publică o persoană. Putem face o paralelă între cele 2 cazuri: Microsoft și dosarul Bute vizează fapte de corupție și vizeză sume de bani care în Microsoft sunt mai mari. În mod constant, practica judiciară apreciază că un om care a facut a facut o faptă cu un prejudiciu de bani mai mare prezintă un pericol mai mare pentru ordinea publică. Una este să fii acuzat precum un naş de tren, care a luat 2 ani cu suspendare pentru că a luat 20 de lei şpagă şi alta e să fii acuzat că ai luat sute de mii şi pericolul se apreciază și în functie de acest aspect, pentru că e vorba de un drept fundamental al omului, al libertății, ca să limitezi temporar să o faci în mod excepțional și să te bazezi exclusiv pe probe şi nu pe suspiciuni ale procurorilor. Udrea a vrut sa spuna că procuroii nu au mai considerat-o un pericol în Microsoft și atunci nici măcar nu au mai cerut menținerea arestului la domiciliu. De ce vor acum prelungirea arestului într-un caz în care presupusa mită este mult mai mică şi pentru care nu există niciun fel de probă?". Marius Striblea a subliniat că sunt procurori diferiți în cele două dosare. 

El a adăugat că "nu DNA este instanță de judecată, nu arestările sunt măsura dreptății, trebuie să lăsăm instanțele de judecată să ajungă la verdicte și asta să o facem nu în stil heirupist specific anilor 50, ci în liniște, în relaxare, în timp care să permita judecătorului să asimileze informația și sa poată decide în funcție de ea". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel