După 15 ani, acasă. Povestea lui Mario Mădălin Dumitru, bucătarul român care muncește pe brânci pentru o stea Michelin, la Chefi la cuțite

Mario Mădălin Dumitru s-a întors în România după ce a acumulat o impresionantă experiență culinară, vreme de 15 ani, în Italia și restul Europei. 

Cei patru Chefi se confruntă cu o dublă provocare în ringul amuletei și descoperă povești fascinante în platoul preselecțiilor, diseară, la Chefi la cuțite. Un român revenit în țară după un periplu de 15 ani, ca bucătar, în mai multe restaurante din Europa, vrea să aducă stelele Michelin în România. 

În această seară, Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki și Chef Ștefan Popescu au de îndeplinit două condiții pentru farfuriile cu care concurează în lupta pentru amuletă. Cea dintâi este să creeze un preparat care să se potrivească perfect cu tipul de vin pe care și-l aleg. A doua condiție, care le face misiunea cu adevărat dificilă, va fi dezvăluită de Irina Fodor diseară. Amuleta va fi adjudecată însă de farfuria care o va cuceri pe Ruby, invitată în această seară la degustare

Povestea lui Mario Mădălin Dumitru

De partea cealaltă, în platoul preselecțiilor, cei patru Chefi jurizează cele mai variate preparate și descoperă cât de departe sunt dispuși să meargă concurenții în numele pasiunii lor pentru bucătărie. Mario Mădălin Dumitru s-a întors în România după ce a acumulat o impresionantă experiență culinară, vreme de 15 ani, în Italia și restul Europei. A absolvit Alma, cea mai bună școală gastronomică din Italia, iar pasiunea lui pentru gastronomie s-a împletit cu simțul aventurii.

Astfel, din Italia, Mario a ajuns în Germania, cu doar 35 de euro în buzunar și diploma de bucătar, în primele opt luni dormind în cantina unui restaurant, pe un pat improvizat din lăzi de bere și o saltea. Periplul său culinar l-a purtat și în Marea Britanie, unde a lucrat cu Marco Pierre White, cel supranumit copilul teribil al gastronomiei moderne, care la 33 de ani a fost cel mai tânăr Chef distins cu 3 stele Michelin.

Azi, Mario declară că visul lui este să-și pună amprenta pe gastronomia românească și să obțină cel puțin o stea Michelin. Va reuși să se ridice, în fața celor patru jurați, la nivelul CV-ului prezentat? Întreaga poveste, dar și alte momente surprinzătoare din platoul preselecțiilor, precum și savuroasa întrecere din ringul amuletei vor putea fi urmărite de telespectatori în ediția Chefi la cuțite difuzată de Antena 1 și AntenaPLAY diseară, de la 20:30. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel