Câinii pot asocia cuvintele cu obiecte, potrivit unui studiu

foto: Freepik
foto: Freepik

Câinii pot asocia cuvintele cu obiectele, potrivit unui studiu.

Câinii sunt capabili să înțeleagă că unele cuvinte se referă la obiecte într-un mod similar cu cel al oamenilor, s-a constatat în urma unui studiu al undelor cerebrale canine, informează Reuters. Faptul că prietenii noștri patrupezi sunt capabili să recunoască cuvinte care îndeamnă la acțiuni nu este o surpriză pentru stăpânii de câini care au reușit deja să comunice exemplar cu animalele și să-i învețe comenzi de la cele simple ca "Stai" până la "misiuni" de aducere a unor obiecte.

Cât de inteligenți sunt, de fapt, câinii

Există numeroase studii care au investigat capacitățile cognitive ale câinilor, demonstrând că aceste animale sunt într-adevăr inteligente și au abilități remarcabile. Iată câteva exemple de studii relevante:

Studiul lui Stanley Coren

Stanley Coren, un psiholog și expert în comportamentul câinilor, a realizat numeroase studii pentru a evalua inteligența canină. Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale este cartea "The Intelligence of Dogs" (Inteligența câinilor), în care a clasificat câinii în funcție de abilitățile lor cognitive și de învățare.

Experimente de învățare a limbajului

Diferite studii au investigat capacitatea câinilor de a învăța și de a folosi limbajul uman. De exemplu, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Emory a arătat că un câine numit Stella putea înțelege peste 200 de cuvinte și expresii, iar un alt câine numit Chaser putea recunoaște peste 1000 de cuvinte.

Comunicarea non-verbală

Câinii sunt, de asemenea, foarte buni în interpretarea și răspunsul la semnalele non-verbale ale oamenilor. Studii au arătat că aceste animale pot citi expresiile faciale și gesturile noastre pentru a înțelege emoțiile și intențiile noastre.

Capacitatea de rezolvare a problemelor

Câinii au demonstrat abilități remarcabile și în rezolvarea problemelor și în adaptarea la situații noi. Studii au arătat că aceste animale pot folosi strategii inteligente pentru a obține acces la recompense sau pentru a rezolva sarcini complexe.

De reținut că acestea sunt doar câteva exemple de studii care evidențiază inteligența și capacitățile remarcabile ale câinilor în diferite domenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel