Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării

foto: Agerpres
foto: Agerpres

Actorul Mircea Diaconu a semnalat un fenomen care se întâmplă în România și ai căror protagoniști sunt chiar tinerii educați din această țară.

Vineri seară, la emisiunea Exces de Putere, la Antena 3 CNN, Mircea Diaconu a vorbit despre „anticorpii“ pe care poporul român îi are în fața progresismului care încearcă prin diferite căi să impună anumite limite de discurs, de mișcare și de gândire în societate.

„Există muguri de sănătate spirituală în România, necontrolați de nimeni și nestimulați de vreo lege, ci doar o reacție firească a organismului și a spiritualității acestei nații.

Reacția noastră, a românilor, ca temperament, este ca, atunci când mă lovești, să nu ripostez imediat, ci să ocolesc, să mă ascund și să găsesc alte căi (n.r. de viețuire). E vorba de creativitate aici“, a spus Mircea Diaconu.

Ce se întâmplă cu tinerii din România

Actorul a semnalat, de asemenea, și un fenomen pe care l-a observat în ultimii ani în România, și anume acela în care tinerii educați din această țară aleg să se refugieze în zonele rurale, liniștite, în detrimentul orașelor aglomerate și zgomotoase.

„E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Tineri, IT-ști, modernitatea țării, caută să se mute în zone rurale, în zone îndepărtate, chiar montane, în liniștea acestei țări, unde, Slavă Domnului, avem atâtea locuri.

Trebuie să sesizăm acest lucru și să-l stimulăm. Povestea este un patrimoniu și despre povești e vorba în această situație. Fenomenul în care atâția oameni tineri, încet-încet, se îndreaptă către acest mod de locuire, de relație cu natura, cu animalele, cu spiritualitatea, crește de la zi la zi. Asta e senzația mea și cred în ea“, a spus, la emisiunea Exces de Putere, vineri seara, actorul Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel