EXCLUSIV  Mit spulberat despre pisici. Cum te păcălește propria pisică dacă o cerți. ”Se pot simți bine și singure” spune Dragotă VIDEO

foto: Freepik
foto: Freepik

Credeai că pisica se plictisește sau se deprimă când e singură în casă? Mai gândește-te!

Adrian Dragotă, expert în lumea pisicilor, a vorbit la DC Anima despre unul dintre cele mai răspândite mituri despre micile feline: cum că s-ar plictisi atunci când sunt lăsate singure în casă și că ar avea nevoie, asemenea unui copil, de companie permanentă.

Mai jos, explicația de specialitate la care nu te așteptai:

"Circulă acest mit, pornind probabil de la câini care sunt sociabili și iubesc compania altor câini, că pisica poate se plictisește în casă și că ar avea nevoie de compania altei pisici. În mod normal, dacă ele nu se adună sau nu se acceptă, e greu să împrietenim două pisici. S-ar putea să le ținem în acest război permanent tot timpul.

De-asta e bine să nu ne grăbim să judecăm după modul nostru, al oamenilor, de a considera că dacă suntem singuri nu ne simțim bine. Sunt unele animale, cum sunt pisicile, care se pot simți bine și singure" a explicat Adrian Dragotă.

Ce nu e bine să facem pentru a stinge un conflict între pisici

Ce facem dacă, totuși, avem două sau mai multe pisici care se ceartă și se bat tot timpul? E bine să le disciplinăm cu un ton mai răstit sau chiar cu... palma ori cu sprayul cu apă, cum obișnuiesc mulți în încercarea de a le despărți atunci când se răfuiesc? Ei bine, nu! Iată ce spune expertul:

"Mai am un sfat pentru proprietarii de pisici. Să nu încerce să admonesteze fizic pisica, pentru că se spune că pisica nu-și îndreaptă comportamentul, ci doar îl va ascunde în fața ta pentru a nu mai fi certată. Comunicarea trebuie să se facă mai cu blândețe. Pedepsele astea dure nu funcționează în cazul felinelor" a mai adăugat Dragotă.

Emisiunea completă, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel