El Salvador va avea un oraș Bitcoin, folosind energia vulcanului Conchagua. Cum va arăta

El Salvador va avea un oraș Bitcoin, folosind energia vulcanului Conchagua. Cum va arăta / Foto: Pixabay
El Salvador va avea un oraș Bitcoin, folosind energia vulcanului Conchagua. Cum va arăta / Foto: Pixabay

El Salvador vrea să construiască un oraș Bitcoin, folosind energia vulcanului Conchagua.

El Salvador intenționează să construiască un oraș Bitcoin la baza unui vulcan, criptomoneda fiind folosită pentru a finanța proiectul, a anunțat președintele țării, citat de BBC.

Cum va arăta orașul Bitcoin

Orașul va fi circular, de forma unei monede mari și va fi construit în regiunea sud-estică La Unión, a declarat președintele Nayib Bukele, transmite Mediafax. Amplasamentul va profita de energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta mineritul bitcoin, a adăugat el.

El Salvador a devenit recent prima țară care a folosit bitcoin ca mijloc legal de plată. Măsura a dus la proteste pe scară largă din cauza temerilor că această criptomonedă va aduce instabilitate și inflație în această țară săracă din America Latină.

Adresându-se unei mulțimi gălăgioase la un eveniment promoțional bitcoin în orașul de coastă Mizata, Bukele a declarat că noul oraș planificat va "include totul".

"Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată - totul dedicat bitcoin", a spus președintele, care a adăugat că în oraș nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată (TVA).

"Este un proces costisitor, dificil și consumă cantități mari de energie"

El a precizat că jumătate din veniturile obținute vor fi folosite pentru "a construi orașul", în timp ce restul va fi folosit pentru a menține străzile "îngrijite și curate".

Extragerea Bitcoin și a altor criptomonede se face cu ajutorul unor computere sofisticate care rezolvă probleme matematice complexe. Este un proces costisitor, dificil și consumă cantități mari de energie. Bukele nu a oferit date pentru construcția sau finalizarea orașului, dar a spus că a estimat că o mare parte din infrastructura publică va costa aproximativ 300.000 de bitcoini.

Un bitcoin se tranzacționează în prezent la puțin sub 60.000 de dolari. În septembrie, El Salvador a introdus moneda virtuală ca mijloc legal de plată, alături de dolarul american. La momentul respectiv, guvernul a lansat o nouă aplicație de portofel digital, oferind 30 de dolari (22 de lire sterline) în bitcoin fiecărui cetățean. De asemenea, au fost instalate peste 200 de noi bancomate în întreaga țară.
Măsura a fost prezentată ca o modalitate de a stimula dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă, însă El Salvador a fost divizat de această mișcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel