Șeful ISIS ucis de Forțele Speciale

Forțele speciale afgane l-au ucis pe liderul Statului Islamic (SI) din Afganistan, în provincia Nangarhar din estul țării, anunțat duminică președintele Ashraf Ghani, citat de Reuters.

Informația a fost confirmată de comandamentul forțelor americane din Afganistan, care precizează, într-un comunicat preluat de AFP, că în aceeași operațiune au fost uciși 35 de combatanți islamiști și mai mulți lideri ai SI și că raidul trupelor afgane a fost efectuat în parteneriat cu cele ale Statelor Unite.

În aprilie, un purtător de cuvânt al Pentagonului afirmase că Hasib a fost probabil ucis în timpul unui raid al forțelor speciale americane și afgane în Nangarhar. În cursul operațiunii respective și-au pierdut viața și doi militari americani. Știrea respectivă nu a fost însă confirmată la momentul respectiv, reamintește Reuters.

Hasib l-a înlocuit anul trecut pe Hafiz Saeed Khan, ucis de o lovitură a unei drone americane. Se presupune că el este cel care a ordonat o serie de atacuri ale militanților islamiști, inclusiv cel din martie asupra principalului spital militar din Kabul, când atacatorii s-au deghizat în medici.

Gruparea din Afganistan a Statului Islamic este activă din 2015 și luptă atât împotriva forțelor guvernamentale sprijinite de SUA și aliații internaționali, cât și a talibanilor. Se presupune că așa-numitul Stat Islamic din Khorasan — denumire istorică a regiunii în care se află Afganistanul — întreține legături cu forțele SI din Siria și Irak, dar are o mare autonomie operațională, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel