Șeful Gazprom, în misiune la Atena: Grecia va fi inclusă în Turkish Stream

Șeful Gazprom, Alexei Miller, aflat într-o vizită în Grecia, susține că Atena susține construirea unui gazoduct care să transporte gaz rus în Grecia prin Turcia. 

Turkish Stream: Rusia anunță ce rută va avea înlocuitorul South Stream

Deși conduce una dintre cele mai importante firme de stat rusești, folosită de Rusia ca intrument strategic, Miller a negat de fiecare dată că reprezintă interesele Moscovei în vizitele sale externe. 

Alexei Miller a declarat, după o discuție cu premierul grec Alexis Tsipras, că un consorțiu ruso-european de firme la livra fondurile pentru contruirea unui gazoduct până în Grecia, țară care va funcționa ca hub de distribuție pentru întreaga Europă.

Șeful Gazprom a precizat că gazul rus va fi transportat în Grecia prin gazoductul Turkish Stream,  alternativa la South Stream, proiect anulat de Moscova în urma fricțiunilor cu Uniunea Europeană. Miller a ținut să menționeze că noul proiect va respecta în totalitate legislația europeană.

Miller a arătat că extensia gazoductului până în Grecia va costa aproximativ 2 miliarde de dolari, iar Gazprom va garanta livrarea a 47 de miliarde de metri cub de gaz pe an.

* Referințe: Die Zeit; RFERL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel