EBOLA. O infirmieră britanică se află în stare gravă

Infirmiera britanică infectată cu Ebola şi izolată de marţi într-un spital din Londra, se află într-o stare critică, a anunţat sâmbătă instituţia, Royal Free Hospital.

VEZI ȘI: SURPRIZĂ. Ce politician a fost declarat omul anului de către Radu Tudor

Spitalul "anunţă cu regret că starea lui Pauline Cafferkey s-a deteriorat progresiv în ultimele două zile şi că ea se află de acum în stare critică", au anunţat într-un comunicat medicii care o îngrijesc pe infirmiera întoarsă duminică seara din Sierra Leone.

Infirmiera a primit în ultimele zile tratament antiviral experimental şi plasmă sanguină prelevată de la o persoană care a supravieţuit actualei epidemii de febră hemoragică, soldată cu peste 7.800 de morţi.

Ea primeşte îngrijri într-un spital în care a fost internat în toamnă şi voluntarul William Pooley, infectat cu Ebola în Sierra Leone şi externat după ce s-a vindecat.

Ca şi el, Pauline Cafferkey a fost internată în izolator, unde accesul este rezervat doar personalului calificat, într-un pat aşezat sub un cort ce dispune de un sistem de ventilaţie autonom.

Pauline Cafferkey, în vârstă de 39 de ani, lucra pentru ONG-ul Salvaţi Copiii la centrul medical britanic Kerry Town, în Sierra Leone, înainte de a reveni în Marea Britanie, duminică seara.

Ea a fost testată pozitiv luni la Glasgow, în Scoţia, după ce a făcut febră în cursul nopţii şi apoi a fost transferată marţi dimineaţa către Royal Free Hospital, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel