EXCLUSIV  ”E noaptea minții în București!”. Trafic nebun în Capitală: ”Prostie pur și simplu!”/ ”În Anglia, unul nu mergea pe banda de autobuz, că primea amenda acasă”

Fotografie de la Life Of Pix, Pexels
Fotografie de la Life Of Pix, Pexels

Traficul din Capitală întinde nervii șoferilor la maximum! 

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit la "Nod în papură" despre traficul haotic de pe străzile din România.

Alfred Bulai a intrat direct în subiect: Iau unii permise fără să aibă treabă cu condusul, fie că sunt tembeli...

Val Vâlcu: Prostie pur și simplu!

Alfred Bulai: Și mai sunt ăia care merg atât de încet încât încurcă traficul. Merg cu 2 la oră că-i o linie de tramvai... băi, las-o'ncolo!

Val Vâlcu: Eu n-am văzut din ăștia. În schimb am văzut cum unii conduc cu așa o frenezie, să te repezi când ajungi la stop... Nu există să treci stopul ăla orice ai face, îi tai fața lu' ăla, treci de pe o bandă pe alta... E o agresivitate în trafic...

Alfred Bulai: Sunt și drogați unii și sunt tot mai mulți, atenție! Pentru că legislația este destul de amabilă, mai ales cu drogații. Ăla care a băut o bere nu pățește nimic, are cam aceleași reflexe, dar la droguri... nu mai! Adică ești prin altă lume! Uită-te că au fost foarte multe accidente cu drogați, mă ierți!

Cine e vinovat

Val Vâlcu: Pe locul 1 este viteza. Pe locul 2 e agresivitatea în trafic care e greu de definit. Pe locul 3 sunt pietonii. Pe locul 4 - neacordarea de prioritate. Și abia pe ultimul loc sunt băuți și drogați la un loc.

Alfred Bulai: Dar, dar ăla care e drogat are și viteză. Agresivitatea în trafic e dată inclusiv de modul în care funcționează traficul în București. E noaptea minții în București!

Val Vâlcu: E o nestăpânire! Nu-și pot înfrâna instinctul. Poliția nu supraveghează permanent, să știi că dacă treci ilegal de pe o bandă pe alta, de exemplu, te-a oprit la primul colț! Nu. Oamenii știu unde stă Poliția. La Fântâna Miorița, la ieșirea spre nu știu unde... Sunt camere dar nu le folosesc!

Alfred Bulai: Suntem o țară în care, când trebuie, se autosesizează autoritățile la orice chestie, la altele nu. Adică dai imagine după camera de supraveghere publică unde unul se dă jos că s-a supărat pe o doamnă și-i trage un picior de îi rupe oglinda și Poliția zice - "N-am primit reclamație." Adică, ești tâmpit? N-ai văzut? 

Val Vâlcu: Nu vor să se lege la cap.

Alfred Bulai: Nuuu, e chestie de România. Ne autosesizăm sau nu. De principiu, ar trebui să ai un anumit Cod Rutier care să funcționeze real.

Val Vâlcu: Dar sunt legi destule! Uite, tu mi-ai zis că în Anglia unul nu mergea pe banda de autobuz nici să-l pici cu ceară că-l aștepta amenda acasă. Dar și la noi s-au făcut, de exemplu, radare fixe prin 2002-2003. A venit Parlamentul care a zis - Nu e bine, nu e voie, se încalcă nu știu ce... Curtea Constituțională... Deci dacă în Germania, Polonia, Anglia, Belgia amenda îți vine acasă, la noi nu se poate! Trebuie să vină Poliția să ți-o dea în mână!

Alfred Bulai: În Anglia, de exemplu, dacă mergi cu viteză polițistul nu te poate amenda și te trimite direct în instanță. Punct. Deci nu cu amendă!

Discuția a continuat aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel