După două încercări eșuate, Petro Poroșenko a reușit să părăsească Ucraina

Foto: Facebook Petro Poroșenko
Foto: Facebook Petro Poroșenko

Petro Poroșenko, președintele Ucrainei între anii 2014 și 2019, a părăsit țara.

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko a reușit, totuși, să ajungă în Polonia, după două încercări eșuate, în cadrul cărora a fost oprit la frontieră de grăniceri. Anterior, el nu a fost lăsat să părăsească țara, deși făcea parte din delegația oficială a Radei de la Kiev la Adunarea parlamentară a NATO de la Vilnius.

Potrivit UNIAN, autoritățile ucrainene i-au permis, în sfârșit, lui Poroșenko să părăsească țara. Ulterior, informația a fost confirmată și de deputatul Viktoria Siumar, care a scris că fostul președinte se află deja în Polonia, unde ar urma să participe la Summitul Partidului Popular European, având chiar invitație oficială la acest eveniment. 

Sâmbătă, lui Poroșenko i-a fost interzisă părăsirea țării. Atunci, fostul președinte și actualul lider al principalei forțe de opoziție din Rada de la Kiev a avertizat că această decizie riscă să rupă ”armistiţiul politic”, în plin război cu ocupantul rus (citește AICI).

După invazia rusă din 24 februarie, pe care Moscova o consideră ”operaţiune specială” vizând ”demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei, majoritatea forţelor politice ucrainene au lăsat deoparte disputele şi s-au unit pentru a apăra ţara, iar 11 partide considerate proruse au fost interzise, conform Deschide.

Viktor Medvedchuk, trimis în arest de Tribunalul din Liov

Tribunalul Districtual Lychakivsky din Liov a decis sâmbătă schimbarea măsurii de reținere a deputatului oligarh Viktor Medvedchuk (Fracțiunea Platformei Opoziției - For Life), suspectat de autoritățile ucrainene de trădare, scrie Interfax.

„Astăzi, judecătorul Tribunalului Lychakovsky din Liov (...) a decis pentru Viktor Vladimirovici Medvedchuk o măsură de reținere sub formă de detenție”, relatează serviciul de presă al instanței.

În octombrie 2021, Medvedchuk a fost plasat în arest la domiciliu în calitate de suspect într-un caz de trădare. În plus, el și fostul președinte Petro Poroșenko sunt implicați în cazul furnizării ilegale de cărbune din regiunea Donbas, anexată de ruși. Pe 27 februarie, avocații politicianului au raportat că acesta s-a mutat într-un loc sigur, iar Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a declarat că a fugit. Reținerea lui Medvedchuk de către Serviciul de Securitate al Ucrainei a fost cunoscută marți, 12 aprilie (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel