Dragnea sentință, scandal la ÎCCJ. Chirieac: Despre asta este vorba. Nu mi-am imaginat!

Procesul lui Liviu Dragnea, în "Dosarul Bombonica", a început cu o suspedare de 30 de minute. Avocaţii cer recuzarea uneia dintre judecătoare pentru că soţul acesteia este fan PSD, potrivit Antena 3. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația liderului social-democrat și atitudinea protestatarilor prezenți în fața ÎCCJ.

"Nu mi-am imaginat cât de tare este urât Liviu Dragnea de statul subteran. Este dincolo de orice limită, nu îmi imaginam aşa ceva! I-am văzut şi pe Victor Ponta, și pe Traian Băsescu făcând declaraţii, dar nu îmi imaginam că se poate ajunge aici. În orice stat al lumii, atunci când în faţa sălii de judecată ai asemenea manifestări, automat se amână procesul, că nu e un proces de crimă, ci un proces cu o chestiune mai de grabă administrativă, care trebuia rezolvată acum zece ani, de când e fapta, prin plata unei amenzi. Nu trebuia să cheltuie statul un milion de euro ca să afli că două femei angajate la prefectură au lucrat şi la partid. Asta e speţa, despre asta vorbim", spune analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Vezi și: Dragnea sentință. Toni Neacșu, primele declarații

"Dacă îl achită, ce face #rezist?"

"Într-un proces desfăşurat într-o asemenea presiune, indiferent de ce parte s-ar duce instanţa, cealaltă parte va acuza incluziuni politce ale statului subteran, că despre asta este vorba. În mod normal, o instanţă de judecată, când are în faţa clădirii o asemenea manifestare, amână procesul. Că una dintre judecatoare se pensionează.. Asta este situaţia, de-asta este justiţia oarbă, că trebuie să fie imparţială. La completurile de trei, unul dintre judecători a dat achitare. Că alţi doi au dat 3 ani jumătate... au avut motivele dânşilor. Nu comentez! Dacă îl achită, ce face #rezist, devastează Bucureştiul? Iar în partea cealaltă, dacă îl condamnă, o să creadă cineva că a fost condamnat pe bune pentru faptă? Ne aflăm într-un moment de cumpănă al justiţiei din România, dar nu-mi imaginam că Liviu Dragnea este chiar atât de important în viitoarea ecuaţie politică. Eu credeam că noi, poporul, suntem importanţi, votul nostru, nu un singur om. Ei bine, este o chestiune de-a dreptul viscerală împotriva lui Dragnea", a mai spus analistul politic.

Vezi și: Dragnea, termen ÎCCJ. Conflicte cu jandarmii, înjurături între protestatari și simpatizanți, informații din stradă

Liviu Dragnea, flancat de jandarmi, după ce a fost îmbrâncit de protestatari

"Înţeleg acum, încă o dată, de ce procurorul general trebuie menţinut în funcţie cu orice preţ. În mod normal, oricine făcea aşa ceva, până diseară, era judecat, în primă instanţă, şi lua ani de puşcărie pentru violenţă. Am văzut şi în cazul Bacalbaşa... Agresorii au fost exoneraţi de doamna procuror de la Sectorul 5, care a spus că nu orice violență provoacă suferinţă fizică. Probabil că şi domnii care l-au agresat pe Liviu Dragnea, până diseară, vor lua o amendă de 100 de lei şi se vor întoarce în "câmpul de luptă". Nu este posibil aşa ceva!", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel