”Dosarul Siutghiol”, clasat de procurori. Motivația: faptele penale nu există

„Dosarul Siutghiol” a fost clasat.

Procurorii Parchetului General au decis clasarea dosarului „Siutghiol", ce viza accidentul în urma căruia patru oameni au murit, după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit, anchetatorii stabilind că faptele penale reclamate nu există, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea Mediafax.

Soluția de clasare a dosarului a fost luată încă din 12 aprilie, potrivit răspunsului formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), notează sursa citată.

Anchetatorii au decis clasarea dosarului pentru infracțiunea de ucidere din culpă având în vedere, arată sursa citată, „că a intervenit decesul înfăptuitorilor", repectiv pilotul și copilotul și, astfel nu mai pot răspunde penal pentru acțiunile sau inacțiunile lor.

„De asemenea, s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, cu privire la activitățile desfășurate de operatorii din cadrul Biroului Răspuns Apel Unic de Urgență 112 Constanța vizând preluarea apelurilor de urgență și alertarea structurilor specializate de intervenție pentru soluționarea situației de urgență generată de producerea evenimentului de aviație în care a fost implicat, la data de 15.12.2014, elicopterul tip ... înmatriculat militar sub nr. ..., respectiv cu privire la măsurile dispuse pentru căutarea-salvarea victimelor evenimentului de aviație în cauză și activitățile de intervenție desfășurate de lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea" al jud. Constanța, Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General de Aviație, Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei" Constanța, Ministerului Apărării Naționale - Centrul 39 de Scafandri și U.M. 01921 Baza 86 - Aeriană Borcea, Autorității Navale Română, Direcției Hidrografice Maritime și Instituției Prefectului jud. Constanța, întrucât aceste acțiuni nu s-au interpus în lanțul cauzal care a determinat decesul victimelor cdor. yyy, cpt. cdor. yyy, medic yyy şi asistent medical yyy, nefiind întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracțiuni", explică procurorii în răspunsul transmis Mediafax.

Totodată, anchetatorii au dispus clasarea cauzei sub aspectul infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, întrucât faptele nu există, nefiind constatate încălcări ale dispozițiilor legale.

„Menționăm că, împotriva soluțiilor de clasare sus menționate, nu au fost formulate plângeri în procedura prealabilă prev. de art. 339 C. pr. penală. , art. 340 și urm. C. pr. penală", conchide sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel