Donald Trump se pune cu hackerii ruși. Ce provocare le-a lansat

Donald Trump le-a cerut hackerilor ruși să publice e-mailurile lui Hillary Clinton din perioada în care aceasta a fost șefa diplomației americane. 

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA a făcut acest îndemn după ce mai mulți democrați au afirmat că hackerii ruși au spart conturile unor lideri ai Partidului Democrat pentru a-l ajuta pe acesta.

„Ar fi ceva interesant de văzut. Vă spun asta! Rusia, dacă asculți, sper că vei reuși să găsești cele 30.000 de e-mailuri care lipsesc", a afirmat Donald Trump, făcând referire la e-mailurile care lipsesc de pe serverul personal pe care Hillary Clinton l-a folosit în timpul mandatului de secretar de stat, relatează politico.com.

De astfel, serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat a devenit subiectul unei anchete FBI, însă agenţii serviciului de securitate au concluzionat că Hillary Clinton nu ar trebui să fie pusă sub acuzare pentru scăparea ei.

Totodată, republicanul a afirmat că teoria democraților, potrivit căreia hackerii ruși au spart conturilor unor lideri ai Partidului Democrat pentru a crește șansele miliardarului în fața lui Hillary Clinton, că este aberantă.

„Este atât de aberant, este cu adevărat ridicol. Dacă aş fi sincer, mi-aş dori să am o asemenea putere. Aş iubi să am atâta putere", a mai declarat Donald Trump.

Anterior, preşedintele Barack Obama a precizat că nu exclude posibilitatea ca Rusia să încerce să influenţeze alegerile prezidenţiale americane în favoarea candidatului republican Donald Trump. Obama precizează că FBI continuă investigaţiile cu privire la scurgerea e-mailurilor, în contextul în care Rusia a negat orice implicare. Totodată, The New York Times a scris miercuri că agenţiile americane de informaţii sunt „puternic convinse" că guvernul rus se află în spatele scurgerilor de e-mailuri. Serviciile americane de informații nu știu însă dacă publicarea e-mailurilor este o operaţiune care are ca scop influențarea alegerilor prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel